Izvor:
18.03.2017 u 20:52
0

PRIRODNA ŠMINKA PODSTIČE RASPOLOŽENJE: Evo koje boje da izaberete ovog proleća!

Boje deluju na sve nivoe našeg postojanja, oslobađaju blokade u protoku energije, pomažu nam u otpuštanju emocionalnog naboja i dovode nas u ravnotežu.

Mi instinktivno biramo boje u skladu sa našim emocionalnim stanjima, ali i prema podsvesnim potrebama.

Introvertne osobe češće koriste hladnije boje (plavu ili zelenu), dok ekstrovertne obično biraju vedrije boje – crvenu, narandžastu, ružičastu…

Crvena boja je boja optimizma i vitalnosti, astocira na vatru, kretanje. To je boja prve čakre, planete Mars i predstavlja i strast i borbu. Puna je života, ljubavi i u svakome budi emocije.

Pošto boje utiču na sve aspekte našeg života, uvek treba težiti zastupljenosti što većeg broja boja da bismo postigli ravnotežu.

Ljubičasta boja vlada krunskom čakrom i predstavlja boju duhovnosti, prosvetljenja, dubokih znanja. Kako se ne nalazi često u prirodi, smatra se egzotičnom. U sebi objedinjuje plavu boju mira i crvenu boje strasti.

Plava podstiče mir i osećanje spokoja. Asocira na jasnoću, svežinu, vazdušasto, lako, prozirno. Smatra se da umiruje puls i usporava disanje, zbog čega lako možemo da se odmorimo.

Roze je nežna i ženstvena i podstiče harmoniju. Kako je u saglasju sa bojom naše kože, deluje prirodnije i nenapadno, ženstveno i smireno.

lovesensa.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter