Izvor:
22.10.2019 u 19:57
0

MALE STVARI KOJE MNOGO ZNAČE: Spavanje, nega i dobar parfem UTIČU na IZGLED

Ponekad je dovoljna mala promena da biste se osećali bolje u sopstvenoj koži.

To može da bude vikend proveden u toplicama ili odlazak na neki kozmetički tretman, ali postoji i niz bjuti trikova koje možete da isprobate besplatno, kod kuće. Uvedite ovih devet malih promena u svoju svakodnevnu rutinu i odmah ćete se osećati (i izgledati) mnogo bolje:

1. Naspavajte se

"Bjuti slip" definitivno nije mit jer san igra veliku ulogu u vašoj ljepoti. Pokušajte svake noći da odspavate najmanje sedam sati i pružite svom telu dovoljno vremena za oporavak od svakodnevnih loših spoljnih uticaja. Dok spavate, telo proizvodi kolagen koji sprečava prevremeno starenje kože. Takođe, kada se dobro naspavate, nećete imati ni podočnjake ni tamne krugove oko očiju.

2. Pijte vodu

Hidratacija je veoma važna za zdravlje, ali i za lepotu. Dehidracija izaziva smanjivanje ćelija, što rezultira suvom kožom, dok dve litre vode dnevno vraćaju koži sjaj i zdrav izgled.

3. Koristite kremu za sunčanje

Preterano izlaganje štetnim UV zracima ubrzava starenje kože, a to nitko ne želi. Zato uvek treba da lice, ali i tielo mažete kremom sa zaštitnim faktorom, pa čak i zimi.

4. Uvek sa sobom nosite vlažne maramice

Pobrinite se da u torbi uvek imate jedan paketić vlažnih maramica, gde god da idete. Iznenaditćete se u koliko situacija ćete posegnuti za njima, pogotovo ako svaki dan putujete javnim prevozom. Vlažnim maramicama možete obrisati ruke, osvežiti se tokom radnog dana, popraviti razmazanu šminku…

5. Popravite držanje

Ako vam je mama ceo život govorila da se ispravite, bila je u pravu. Pravilno držanje može u trenutku da promeni vaš izgled, ali i da spreči neprijatnu bol u leđima, kao i ozbiljne probleme s kičmom.

6. Brinite o svojoj kosi

Ovo posebno važi za one koji imaju farbanu kosu. Osim što ćete pravilnom negom produžiti trajanje boje, zdrava kosa odmah će vas prolepšati.

7. Nosite modne dodatke

To mogu biti minđuše, neka efektna ogrlica ili ukrasi za kosu, u zavisnosti od toga šta se najbolje uklapa u vaš stil. Svejedno je šta ćete odabrati, jer će sve u trenutku podići vaš izgled na novi nivo. Ipak, imajte na umu važno pravilo legendarne Koko Šanel koje glasi: "Pre nego što iziđete iz kuće, pogledajte se u ogledalo i skinite jednu stvar."

8. Mirišite dobro

Za ženama koje za sobom ostavljaju mirisni trag okreću se svi. Ne trebati imati nikakav poseban razlog da svaki dan pre izlaska iz kuće špricnete malo parfema na ključna mesta. Ipak, nemojte preterivati jer ćete ostaviti loš utisak.

9. Izgledajte kako vama najbolje odgovara

Zaista nije bitno da li se šminkate svaki dan ili samo u posebnim prilikama. Najbitnije je da ste sami zadovoljni sobom, pa čak i ako vas drugi zbog toga gledaju ispod oka.

Izor: Index.hr
Foto: Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter