Izvor:
10.10.2019 u 01:13
0

ŽENE, PAŽNJA: Sedam stvari o brijanju koje niste znale!

Ali takođe može izazvati iritaciju i osip koji svrbi. Uz nekoliko saveta problemi posle brijanja mogu se lako otkloniti. Otkrivamo vam sedam jednostavnih stvari koje treba da znate o brijanju.

1. Nemojte potcenjivati snagu pilinga pre brijanja

Ako ne želite urasle dlačice, tada je piling pre tuširanja apsolutno neophodan. Mrtve ćelije kože mogu da začepe vaše folikule i zarobe dlaku ispod kože. Uklanjanje mrtve kože putem procesa pilinga neće se samo postarati da koža bude u najboljem stanju za uklanjanje dlačica, već će i otvoriti put normalnom rastu nakon brijanja. Što se tiče proizvoda koji koristite, najbolje je izbegavati oštre pilinge. Fizički piling je previše abrazivan da bi se koristio zajedno sa brijanjem, pa se umesto toga odlučite za nežni, hemijski piling. Sastojci poput alfa hidroksilne kiseline i beta hidroksilne kiseline podstiču ćelijski promet, a istovremeno piling kože.

2. Menjajte brijač u normalnom vremenskom intervalu

Brijač bi trebalo da se menja svakih pet do sedam brijanja. Čak i ako se retko brijete, kupovina novog brijača nikada ne bi trebalo da čeka duže od mesec dana, jer se između upotrebe mogu nakupljati bakterije. Prvi put kada primetite da vam je oštrica brijača malo zarđala ili vam grebe kožu trebalo bi da je zamenite. Ostavljanje brijača u vlažnom prostoru oko tuša takođe može izazvati infekcije, pa je čuvajte na sigurnom suvom mestu sa sečivom okrenutim prema gore. Ostavite li ga pod tušem, oštrica će brže zarđati, a ako ga predugo koristite, ogromna je šansa da će sakupiti bakterije što uzrokuje male bubuljice na vašoj koži.

3. Koristite regenerator za kosu kao kremu za brijanje

Balzami za kosu su jednostavni, a i višenamenski, što znači da čine vašu kosu negovanijom i noge super mekanim. Brijač će klizati preko vaših nogu i pomoći će vam da lakše uklonite dlačice sa problematičnih delova.

4. Uvek uklanjajte dlačice u pravom smeru

Preporučujemo da se prilikom brijanja, brijete samo u pravcu u kojem raste vaša dlaka (niz nogu/niz ruku/niz pazuh), pogotovo ako je vaša koža osetljiva. Iako vam to može izgledati kao način da se bolje skinu dlačice, suprotno pomeranje brijača povećava mogućnost iritacija, uraslih dlaka i posekotina.

5. Nikada se nemojte brijati na suvo

To je zaista loše za vašu kožu i utiče na rast vaših dlačica. Često će vam se učiniti da ćete uštedeti vreme, ali naknadno popravljanje zahtevaće više vremena. Suvo brijanje ozbiljno isušuje vašu kožu, što uzrokuje neuobičajene fleke i perutanje i takođe, ostavlja područja izuzetno osetljivim.

6. Potražite proizvode sa kamilicom

Kamilica je odličan sastojak kreme za brijanje jer je prirodno protivupalno sredstvo i poznata je po svojim smirujućim svojstvima. Drugi ključni sastojak je aloe vera jer umiruje i isceljuje vašu kožu.

7. Nemojte previše pritiskati kožu brijačem

Ovo je glavna uobičajena greška u brijanju. Čini se da mnogi misle da što jače pritisnu – bolje će se obrijati, ali to zaista nije tačno. Jak pritisak zapravo može uzrokovati povrede i posekotine. Lagani dodir obavlja posao jednako dobro, a nova sečiva su fleksibilnija što im omogućava da bolje klize po različitim oblastima i površinama tela.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter