Izvor:
29.09.2019 u 10:48
0

DEVOJKE OVO MORATE DA ZNATE: Prirodna maska za kosu, trepavice i obrve! (FOTO)

Najviše vremena pred ogledalom provodimo nameštajući frizuru, jer, naravno, kad je kosa savršena, život izgleda bolje. Ali, kosi posvećujemo i najviše pažnje, da bi bila sjajna, zdrava i bujna.

Ricinusovo ulje je jedno od najboljih koje možete da koristite za negu kose, pošto je bogato omega-9 masnim kiselinama koje podstiču rast kose.

Ali, ovo ulje bogato je i ricinoleinskom kiselinom, koja ima moćna antibakterijska i protivgljivična svojstva, čime takođe doprinosi rastu kose, ali i obrva i trepavica.

Uz to, ricinusovo ulje je odlično i za ublažavanje ožiljaka, jer podstiče stvaranje kolagena, hrani kožu čineći je nežnijom, elastičnijom i blistavijom.

Evo recepta za jednostavnu masku koja će učiniti čuda za vašu kosu, obrve i trepavice.

Potrebno vam je pet supenih kašika ricinusovog ulja i pet supenih kašika kokosovog ili bademovog ulja.

Zagrejte ih tako da možete lepo da ih sjedinite, a zatim smesu umasirajte u kosu, od korena prema krajevima, na obrve i trepavice. Najbolje bi bilo da ovo radite uveče, pred spavanje. Kosu zatim umotajte u peškir, ostavite ulja da deluju a ujutru dobro isperite kosu mlakom vodom.

Ako ovo budete ponavljali jednom nedeljno, vrlo brzo ćete primetiti da vam je kosa bujnija, a trepavice duže i gušće.

Izvor:cosmopolitan.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter