Izvor:
19.09.2019 u 19:18
0

PROBAJTE OVE TRIKOVE: Za brzo i lako nanošenje ajlajnera! (FOTO)

Zbog potrebe za preciznošću, izvući savršenu liniju ajlajnera ponekad može predstavljati pravi izazov, ali srećom postoje odlični trikovi pomoću kojih možete zaboraviti na probleme i uživati u sjajnom make up-u.

Ajlajner je oblik make up-a koji označava glamur, odvažnost i zavodljiv izgled koji će malo koga ostaviti ravnodušnim. Naime, iako postoji mali milion načina kako se sve stavlja ajlajner, ono čemu se baš uvek vraćamo je jednostavna linija koja prati liniju oka, a pri kraju naglašava mačkasti izgled koji se postiže nešto višim pozicioniranjem linije. Ipak, budući da nanošenje ajlajnera nije jednostavno kako se možda na prvi pogled čini, budete li sledili određene korake, čak i ako ste najveći antitalenat, vrlo uspešno ćete naneti odličnu crnu liniju i oduševiti fantastičnim izgledom.

Pre bilo kakvog početka nanošenja ajlajnera, ono što morate znati je koja je linija vašeg oka, odnosno u kojoj je meri možete pratiti i u kojem trenutku valja crtati iznad same linije. Naime, želite li prepoznatljiv mačkasti izgled, pri sredini kapka je potrebno liniju polako početi ‘dizati’, a kako biste to učinili bez ikakvog problema, ajlajner je potrebno nanositi u tri faze. Ako ste početnik i ovakva vrsta šminke vam baš nikako ne ide od ruke, prva faza označava iscrtavanje linije olovkom za oči. Olovka je mnogo lakša za nanošenje, ali i potencijalno korigovanje od ajlajnera, pa je svakako pomoć s kojom se u svakom slučaju poslužite.

Prilikom iscrtavanja linije olovke, to možete učiniti u jednom potezu jer, ponavljamo, nanosite proizvod u mnogo tanjem obliku, ali kada govorimo o ajlajneru, predlažemo da najpre povučete tanju liniju do pola kapka, a potom zasebnu koja kreira mačkasti look. Obe linije povežite u trenutku kada ste zadovoljni krivinom i to činite polako i strpljivo. Dakle, želite li deblju liniju, polako je podebljajte jer tako imate prostora korigovati sitne greške. Nanošenje linije u jednom potezu najčešće rezultira loše jer retki su oni koji su toliko vešti i precizni. Uočite li sitne greške ili grudvice, odstraniti ih možete štapićem za uči koji namočite u vodu te laganim potezima korigujte izgled pritom nikako ne pritiskujući jako jer ćete razmazati liniju. Osim postupka nanošenja u tri faze, možete se poslužiti šablonama za tuš ili jednostavno komadićem selotejpa koji ćete zalepiti u ugao oka te nakon nanošenja tuša, odlepiti.

Bez obzira za koju se metodu odlučite, kvaliteta proizvoda i debljina četkice za tuš takođe je nešto na šta trebate obratiti pažnju. Naime, imate li posebu četkici za ajlajner ili ga nanosite s onom originalnom, idealna debljina je ona srednja, znači ni previše tanka ni previše debela, jer pogađajte, imate veću mogućnost ispravljanja grešaka i dolaska do savršenog željenog izgleda.

Izvor:cosmopolitan.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter