Izvor:
15.09.2019 u 18:26
0

STRUČNJACI OTKRILI: Ovo su trikove za peglanje kose bez oštećenja! (FOTO)

Profesor sa Kembridža dr Mur, koji je inače i izumitelj GHD prese za kosu, ističe koja je najveća greška koju žene prave kad presuju kosu.

Kao što verovatno već znate, nepravilno korišćenje prese za kosu može da ošteti dlaku i da spreči da tokom celog dana imate lepu frizuru, kako bi trebalo posle peglanja.

"Postoji nekoliko stvari o temperaturi koju korisnici ne razumeju. Ako presu pojačate na najveću temperaturu, to nije ključ da imate frizuru kakvu želite. Ne treba vam temperatura viša od 185 stepeni Celzijusovih, jer će sve toplije od toga napraviti vertikalne pukotine na dlakama, pa će se vlas podizati na gore, a rezultat su ispucali krajevi i zamršena kosa", ističe on.

Dr Mur kaže da ćete, ako kosu peglate dok je temperatura prese niža od 185 stepeni, jednostavno morati više puta da prelazite preko dlake kako biste videli željene rezultate, pa bi to moglo da potraje.

"Temperature koje oštećuju kosu su više od 200 stepeni. Viša temperatura od te može da promeni i boju kose. Žene koje peglaju kosu presom na temperaturi od 230 stepeni će značajno da je oštete", upozorava on.

To važi za sve tipove kose, uključujući i kovrdžavu. I ne, za gustu kosu vam ne treba viša temperatura nego za tanku.

"Gusta kosa je kao da zagrevate 10 litara vode, nasuprot tankoj kosi koja je kao da zagrevate litar vode. Ne treba vam viša temperatura, ali vam treba više energije".

Dr Mur ističe i da bi prese za kosu trebalo koristiti isključivo na suvoj kosi, te da nikako ne bi trebalo da kosu ispravljate presom nakon što ste je samo prosušili fenom.

"Ako vam je kosa mokra, zagrejana voda će se da se pretvori u gas i proširiće se. Voda zarobljena u korteksu (sloj dlake) će se izliti i oštetiti kosu".

Izvor:cosmopolitan.rs
Foto:INSTAGRAM/jennifer_yepez Verified

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter