Izvor:
05.09.2019 u 00:27
0

NE KORISTITE JE SAMO ZA ZUBE: Negujte se uz pomoć paste za zube!

Zubna pasta je jedan je od popularnih kućnih lekova za borbu protiv akni. Svi volimo domaće načine za lep ten i blistavu kožu. Napravite piling od kafe, maske od prirodnih sastojaka dostupnih u kuhinji, maske za kosu sa kokosovim uljem i mnoge druge mešavine koje podržavaju svakodnevnu negu. Svakako, većina vas je čula za domaću metodu brzog uklanjanja bubuljica pomoću paste za zube.

Proizvodi za oralnu higijenu imaju snažna svojstva sušenja. Zato, nakon primene paste na bubuljicu, nakon nekoliko sati na mestu bubuljice, ostaje samo krasta. Ova metoda je bila posebno popularna kada smo išli u srednju školu – priznajemo da smo je i mi koristili..

Dermatolozi su, međutim, protiv ovog tretmana lečenja akni. Zubna pasta štetno deluje na kožu i donosi više štete nego koristi. Pre svega, pasta za zube remeti reakciju kiselo-bazične reakcije, to jest pH kože. Štaviše, iritira je, izazivajući crvenilo i promenu boje kože. Zubna pasta sadrži antibakterijske i baktericidne sastojke (poput na primer triklosana) koji ublažavaju upalu i tako pomažu u borbi protiv bubuljica. Dermatolozi, međutim, obraćaju pažnju na činjenicu da dugoročno takvo lečenje nesavršenosti može trajno oštetiti kožu i uzrokovati jaku iritaciju. Pored sastojaka koji pozitivno deluju na pojedine akne, pasta za zube sadrži i niz štetnih materija za kožu, na čelu sa sodom bikarbonom i alkoholom. Zbog toga ne treba da lečimo promene na koži sredstvima za oralnu higijenu. Kako ne biste iritirali ten, vredno je kupiti kozmetiku na bazi salicilne kiseline, koja će takođe efikasno nositi sa neželjenim iznenađenjima na licu, a istovremeno neće uticati na stanje kože.

Sada znate zašto nikada ne treba nanositi pastu za zube na bubuljice. Ovo rešenje uopšte nije bezbedno! Koža će vam biti zahvalna.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter