Izvor:
18.08.2019 u 12:10
0

OVI TRIKOVI ŠMINKANJA SU ZASTARELI: Evo i zašto!

Kada je reč o beauty savetima, bitno je da znate da su neki trendovi odavno pali u zaborav i da u neke make up mitove morate prestati da verujete, jer se iz dana u dan beauty svet menja i razvija i zaista je vreme da isprobate i pronađete make up trikove i tehnike koji odgovaraju vašem načinu šminkanja, kako biste u par jednostavnih poteza istakli svoju lepotu.

Donosimo vam nekoliko make up mitova, koji već danas moraju pasti u zaborav.

1. Korektor ispod očiju je prvi make up korak

Naravno, ni jedan redosled nanošenja make up-a nije potpuno pogrešan, ali ukoliko prvo nanesete korektor, pa senke, ostaci šminke će se zalepiti za korektor, pa će vaš make up izgledati neuredno. Ukoliko želite besprekoran make up look, najbolje je da prvo našminkate oči.

2. Tamne obrve svima dobro stoje

Iako tamne i guste obrve ne gube na popularnosti, to ne znači da svima dobro stoje. Boja obrva mora biti približna prirodnoj boji, da bi obrve izgledale prirodno i lepo, sve što je pretamno izgledaće veštački i neće vam lepo stajati.

3. Ne nanostite šminku prstima

Mnogi ljudi smatraju da nije higijenski nanositi make up prstima, međutim, oni su definitivno najbolji make up alat, samo je bitno da pre nanošenja make up-a dobro operete ruke. Prsti su odličan izbor za nanošenje tešnih i kremastih struktura, jer prirodna toplina dodatno pomaže blendanju make up-a.

4. Korektor mora biti za nijansu svetliji od našeg tena

Ukoliko želite da posvetlite određene delove lica, da, međutim, ukoliko želite da prekrijete određene nepravilnosti, ili zakamuflirate podočnjake, onda treba da odaberete neku drugu nijansu make up-a. Žuti pod ton, savršen je izbor za podočnjake, zeleni da kamuflira crvenilo na licu, dok je beli podton idealan za minimaliziranje bora. Dakle zaboravite na ovaj mit i izaberite korektor u zavisnosti na funkciju koju želite da postignete,

5. Šminka nema rok trajanja

Iako su napravljeni da dugo traju, kozmetički i make up proizvodi imaju svoj rok trajanja, koji počinje od trenutka kada otvorite proizvod. Ako zaboravite da pogledate na datum utisnut na kutijici, obavezno pratite da li je proizvod promenio boju, miris ili teksturu.

lepotaizdravlje.rs
Foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter