Izvor:
23.06.2019 u 12:44
0

LETO JE ZVANIČNO TU PA TEŽIMO DA NAM KOŽA NOGU BUDE BESPREKORNO GLATKA: Isprobajte ove savete!

Svi smo do sad čuli za pomorandžinu koru i istražili smo mnoge načine da se protiv nje izborimo, ali koliko vas zna šta su strawberry legs? Reč je o stanju kože sa tamnim, crvenim pa čak i crnim začepljenima na porama, koje svojim izgledom podsećaju na jagodu i njene semenke. Ovaj problem većina žena ima na svojim nogama i posebno je izražen leti, u periodu intenzivne depilacije i brijanja.

U upaljenim porama zadržava se ulje i tokom dana skupljena prljavština, pa su vam noge osute sitnim crvenim tačkicama, koje estetski ne izgledaju lepo, a ponekad mogu izazvati i svrab. Sličnoje i sa uraslim dlakama, koje su glavni uzrok začepljenih pora, koje na svom vrhu imaju crnu tačkicu.

Ovo stanje kože je bezopasno, ali većina žena teži da se oslobodi jagodičastih nogu, pre svega iz estetskih razloga.

Ove promene na koži javljaju se dakle kao rezultat suve kože, akni i uraslih dlaka. Postoji nekoliko načina na koji možete pomoći vašoj koži da se vidljivost izraženih pora i depigmentacije smanji, i jagodišasti izgled kože nogu, bude izražen u manjoj meri.

Piling

Piling je sastavni deo rutine i nega, ali posebnu pažnju posvetite pilingu nnogu, jer na taj način uklanjate sloj mrtvih ćelija, omekšavate kožu i omogućavate dlaki da izbije na površinu, a ne da se dublje zarije u kožu i uraste.

Postoji mnogo piling proizvoda na kozmetičkom tržištu, a ako ste zagovornig prirodnih proizvoda za negu kože, preporučuje se da noge pilingujete talogom od kafe. Istrljajte kožu kružnim pokretima, masirajte je od 3 do 5 minuta a potom isperite i zajedno sa kafom spraćete i sloj mrtve kože.

Pažljivo brijanje

Urasle dlake najveća su posledica loše tehnike brijanja. Zato, ako želite da smanjite vidljivost vaših pora i broj uraslih dlaka, obratite pažnju na sam proces brijanja.

Uradite piling nogu, 2-3 dana pred samo brijanje, kako bi dlake izbile na površinu. Tokom brijanja uvek koristite oštar brijač i pokrete pravite u smeru rasta dlake. Kada završite, noge isperite hladnom vodom, kako biste podstakli bolju cirkulaciju i zatvorili pore, kako se u njima ne bi skupljala prljavština.

Hidratacija

Ako želite da se oslobodite jagodičastog izgleda vaših nogu, morate se potruditi da vam koža bude redovno negovana i hidrirana. Svakodnevna hidratacija održavaće vlažnost i mekoću vaše kože, posebno je važno da bogato hidrirate kožu nakon brijanja, kada je najveća mogućnost da se koža iziritira i pojave se promene na porama.

Masaža Aloe Verom

Aloe Vera ima sposobnost da veže vodu za površinu naše kože i tako hidrataciju učini još intenzivnijom. Ona ima antibakterijska svojstva pa dubinski štiti kožu od bakterija, čisti mitisere i sprečava upaljene pore, a samim tim ublažava jagodičasti izgled kože.

Za neke od nas, ove preventivne mere su pravo rešenje, ali postoje i žene koje imaju problem sa suvom i zadebljalom kožom, kao i sa jakom dlakom, čije urastanje može izazvati ozbiljije upale na koži. Za njih je najbolje rešenje da se obrate stručnjaku i podvrgnu se laserskom tretmanu elektrolize.

Elektroliza je tretman koji uključuje identifikaciju upaljenih mesta na koži. Ovaj tretman sprečava da se dlaka inkubira, odnosno uraste. Ovaj tretman u mnogome će smanjiti pojavu uraslih dlaka i upaljenih mesta na koži nogu, a ako vaš dermatolog primeti da imate ozbiljniji problem sa bakterijama u samom korenu dlake, prepisaće vam i odgovarajuću terapiju.

Leto je i zvanično tu i svi težimo da nam koža nogu bude besprekorno glatka i mekana, bez upaljenih mesta i iritacije, kako bismo bez problema poneli lepršavu letnju garderobu, zato je sada pravo vreme da isprobate neki od ovih saveta!

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter