Izvor:
22.06.2019 u 20:25
0

IMATE PROBLEME SA KOSOM? Evo kako da ih REŠITE! (FOTO)

Ipak, farbanje, korišćenje pogrešnih proizvoda i često feniranje ili peglanje ostavljaju je suvom i oštećenom. Evo kako da vratite sjaj oštećenoj kosi.

Frizer Entoni Nejder koji je radio, između ostalog, i sa Kejt Blančet, otkiva koji su to najčešći problemi sa kosom i kako da ih rešite.

Ispucali, razdvojeni krajevi dlake

To se često dešava, posebno ako ne skraćujete krajeve svakih šest do osam nedelja, kaže frizer.

"Razumem da želite da pustite kosu da poraste i to je sasvim u redu, ali o šišanju razmišljajte kao o 'bebi šišanju'", kaže Entoni, aludirajući na to da je zaista potrebno skratite krajeve tek koji milimetar.

On dodaje da će redovno skraćivanje krajeva pomoći da vam kosa ne bude iskrzala i ispucala na krajevima.

"Kreme i maske koje tvrde da mogu da poprave ispucale krajeve apsolutno su lažne i ne padajte na to. Kada krajevi ispucaju, ispucali su. Možete da koristite proizvode, tj. maske za krajeve koje možda mogu malo da zamaskiraju, ali nikada ne mogu 100 odsto da 'zatvore' ispucale dlake".

Ekstremno opadanje i gubitak kose

"Nažalost, to može da se desi tokom trudnoće, dojenja, zbog stresa ili drastične promene klimatskih uslova", kaže frizer i dodaje da u takvim slučajevima uvek savetuje da odete kod lekara da bi se najpre utvrdilo krije li se iza toga neki medicinski uzrok.

Ipak, ako primetite da vam kosa opada u pramenovim, Entoni savetuje da je dosta skratite.

"Tako će vam kosa uvek delovati bujnije i daće vam više samopouzdanja".

Beživotna kosa bez sjaja

Loše zdravlje i ishrana su glavni krivci za kosu koja nema sjaj. Entoni, međutim, ima nekoliko saveta i trikova koji će vašoj kosi vratiti sjaj.

"Uvek ispirajte kosu najhladnijom vodom koju možete da podnesete. Na ovaj način ćete sprečiti da vruća voda isuši i izgori kosu", objašnjava frizer. "Na vlažnu kosu možete da nanesete serum ili sprej za sjaj jer će ga kosa tada najbolje upiti".

Osim toga, on savetuje da smanjite temperaturu na svim alatima koje koristite za sušenje ili stilizovanje kose.

"Visoke temperature su veoma loše za zdravlje kose. Uvek počnite nekom nižom temperaturom, pa je onda blago povećavajte".

Suva kosa

Previše stilizovanja vrelim alatima, plivanje, hemijski tretmani i klima mogu da rezultuju suvom kosom.

"Hidratacija, hidratacija, hidratacija, to je ono za čim žudi vaša suva kosa. Gledajte da kupite šampon i balzam koji hidriraju kosu i to će biti pozitivan korak ka oporavku".

Frizer dodaje da će pomoći skraćivanje krajeva svakih šest nedelja, a savetuje i da smanjite plave pramenova ili farbu jer zbog toga kosa izgleda još suvlje.

"Opredelite se za 'manje je više' opciju za sada i posvetlite kosu delimično ili uradite balajaž umesto da budete rob izbeljivanju kose, četki i da provodite po pet sati na stolici u salonu".

Zamršena kosa

Svima nam je poznat taj osećaj kada izađete iz kade i pokušate da raščešljate kosu, a češalj neprestano zapinje na čvoriće koji se stvaraju od kose.

Entoni kaže da je najbolji trik da, kada češljate kosu, počnete od dna ka korenu dlake, malim pokretima.

"Na taj način nikada nećete imati čvorove koji se naprave na krajevima zamršene kose. Osim toga, savet je da uložite u svilenu jastučnicu koja zbog vlakana sprečava da se kosa zamrsi".

Izvor:cosmopolitan.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter