MALI TRIKOVI VELIKIH MAJSTORA: Otkrivamo kako da vam ormar uvek bude uredan!

 

Stalno odlučujemo da ćemo konačno odvojiti vremena za sređivanje ormara i potruditi se da razvrstamo svu odeću. Međutim, ovo nije tako lak zadatak, a ni omiljen mnogim ženama. Ali, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći.

Sklopljene bluze lakše se drže u redu, kada se svaka gomila nalazi na posebnoj polici. Police treba da budu širine od 35-40 cm. To je bolje rešenje od jedne duge police.

Posebne korpe ili fioke treba da se nađu u svakom ormaru. U njima je najpogodnije skladištenje čarapa, grudnjaka i gaćica.

Najviše police savršene su za postavljanje velikih kutija sa ručkama. Tu spremamo sezonsku odeću i one stvari koje retko nosimo.

U ormaru treba da bude najmanje dva visoka dela za vešanje garderobe, po mogućstvu na istoj visini. Jedno za vešalice sa jaknama i košuljama, a drugi deo za dugu odeću, kapute i haljine. Dovoljno je ostaviti ispod malo slobodnog prostora za kratke stvari. Ispod se mogu montirati dodatne police i vešalice.

Ako nemate poseban ormar za cipele, možete ih držati u kutijama na dnu ormara. Transparentni paketi su najbolji.

Umesto slaganja na polici, džempere možete obesiti na vešalice sa blago zaobljenim krajevima.

Na vešalicama od drveta ili debelog materijala najbolje je obesiti jakne. Košulje se mogu postaviti na vertikalni stalak sa nekoliko vešalica. To je dobar način da se uštedi prostor u ormaru.

Idealno je da šalove i pojaseve držite na jednom mestu, npr. na kukicama koje su pričvršćene na unutrašnja vrata garderobera. Takođe je zgodno da ih stavite na posebnu vešalicu.

 

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality