Izvor:
10.06.2019 u 21:09
0

IZBELITE ZUBE NA NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN: Tri sastojka koja već imate u kuhinji će vam pomoći u tome!

Većina ljudi mašta o holivudskom osmehu i savršeno belim zubima, no ovo zavisi od brojnih faktora – genetike, higijene, nege, ishrane, činjenice da li pušite ili konzumirate kafu… Ono što je važno jeste da vam na prvom mestu bude zdravlje zuba, a tek onda i to kako izgledaju i da li su dovoljno beli.

Postoji niz načina kako da izbelite zube, od kojih su svakako najefikasniji oni profesionalni, međutim na tržištu postoji i niz različitih pasta i preparata za tu svrhu. Možete isprobati i jednostavan prirodni tretman koji relativno brzo i lako daje rezultate. Za ovu domaću pastu za izbeljivanje potrebna su vam tri jednostavna sastojka:

* 4 kašike kurkume

* 2 kašičice sode bikarbone

* 2 kašičice kokosovog ulja

Sastojke dobro izmešajte, sve dok ne dobijete kompaktnu, gustu smesu, Koristite je kao običnu pastu, nanesite je na četkicu, a potom nežno trlajjte zube par minuta. Nakon toga, detaljno isperite zube i usnu šupljinu, i imajte na umu da se kurkuma ne skida tako lako, pa budite uporni.

Ne koristite četkicu kojom uobičajeno perete zube, ovo vam je potrebna posebna, jer kurkuma ostavlja intezivnu boju. Ovu metodu dozvoljeno je praktikovati najviše jednom dnevno, i to ne preterano ne često, a imajte na umu da ova mešavine može da skine žute mrlje sa zuba, čime će oni automatski belji za nijansu ili dve, ali ne i da izbeli vašu prirodnu boju.

Blic Žena
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter