Izvor:
28.04.2019 u 20:09
0

OVO MORATE DA ZNATE: Zbog ovih razloga ricinusovo ulje mora postati deo vašeg života!

Ulja zauzimaju važno mesto u nezi kože i kose i zato bi trebalo da budu sastavni deo naše beauty rutine. Jedno od ulja, koje svaka od nas mora imati u svom kupatilu, svakako je ricinusovo ulje, zbog svoje višestruke namene u nezi našeg tela.

Iako potiče od izrazito otrovne biljke, ricinusovo ulje, jedno je od najblagotvornijih prirodnih ulja. Poznato je po svojim negujućim i obnavljajućim svojstvima, pa se posebno koristi u nezi kože i kose, osim u formi ulja, ovaj proizvod vrlo često ulazi u sastav mnogobrojnih beauty proizvoda za negu. S obzirom da je bogato vitaminom E, ricinusovo ulje ima jaka antibakterijska svojstva.

Ovo su samo neki od razloga, zašto bi ricinusovo ulje trebalo da se nađe na vašoj beauty polici:

1. Ricinusovo ulje odličan je saveznik za ubrzani rast trepavica. Ukoliko pred spavanje nanosite nekoliko kapi ricinusovog ulja, posle samo nekoliko dana imaćete duže i gušće trepavice.

2. Ricinusovo ulje podstiče rast kose i obrva. Ako ga redovno nanosite na površinu obrva i na teme glave, prve rezultate videćete zaista brzo. Kosa će vam biti zdrava i sjajna i naravno malo duža, dok će vam obrve biti gušće i brže će porasti.

3. Ako pri svakom pranju kose, detaljno utrljate ricinusovo ulje do kože glave, rešićete problem sa peruću, koji muči mnoge od nas i ni malo nije jednostavno rešiti ga se.

4. Odlično utiče na ispucalu kožu i vrlo bržo je obnavlja i čini je mekom, pa je odlično rešenje da njime pred spavanje namažete ispucale usne, kako bi se što pre oporavile.

5. Uspešno rešava problem sa strijama, ako kožu redovno tretirate i hidrirate upravo ricinusovim uljem. Razliku ćete primetiti nakon oko 2 meseca upornog korišćenja, jer su strije estetski problem na koži, koje zahtevaju dosta nege i vremena

Izvor:lepotaizdravlje.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter