Izvor:
05.04.2019 u 17:05
0

CEO DAN STE ZA KOMPJUTEROM: Ove vezbe su stvorene za vas!

Imate tipičan posao u kancelariji koji zahteva dugo sedenje za računarom? Ovakvo dugo sedenje u kombinaciji sa malo kretanja može da prouzrokuje razne bolove i poteškoće, a posebno je štetno za kičmu. Najčešće posledice dugog sedenja su slabi i kruti mišići, kao i skraćene tetive i ligamenti, što u krajnjoj meri uzrokuje loše držanje i bolove u kičmi i vratu. Najbolje rešenje su vežbe, a evo koje mi preporučujemo.

Ptica-pas

Postavite se na kolena i dlanove tako da leđa budu ravna. Istovremeno podižite jednu ruku i jednu suprotnu nogu. Zadržite ravna leđa i uradite 4 serije po 15 ponavljanja.

Podizanje kukova

Lezite na pod i raširite noge da vam kolena budu negde u širini ramena. Podižite kukove držeći ostatak tela na podu. Uradite 4 serije po 15 ponavljanja.

Leđna ekstenzija

Lezite potrbuške na pod. Podignite gornji i donji deo tela i zadržite se kratko u tom položaju. Uradite 4 serije po 10-15 ponavljanja.

Bočno podizanje

Većina nas nema kod kuće tegove, ali bilo kakvo opterećenje je praktično, na primer 2 boce od po 2 litre vode. Sedite i naslonite se grudima na kolena. Podižite samo ruke sporo ih vraćajte nazad. Uradite 4 serije po 12-15 ponavljanja.

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter