Izvor:
03.04.2019 u 19:23
0

OVE KOZMETIČKE PROIZVODE OBAVEZNO TREBA ČUVATI U FRIŽIDERU: Sigurno niste znali!

Morate priznati da kupatilo nije baš idealno mesto za čuvanje kozmetike: pretoplo je, vlažno i puno pare. Zato se često kozmetički proizvodi pokvare i užegnu. Osim toga, neki proizvodi pružaju bolji efekat kada su rashladjeni. Pošto nam idu topli dani , saznajte koje proizvode treba da čuvate u frižideru.

Antirid

Mnogo ljudi se budi sa naduvenim očima, zato što se tečnost skuplja u okoloočnoj regiji dok spavate, posebno ako ste imali preslanu večeru. Kako bi kesice ispod očiju splasnule brže, čuvajte vaš antirid u frižideru. Hladna kremica ili gel će skupiti krvne sudove, smanjujući otok.

Parfemi

Ako parfemske bočice čuvate na komodi ili kupatilu – znajte da su tako izložene suncu i toploti. Time se hemikalije iz parfema mnogo brže raspadaju i uzrokuju promen mirisa i boje parfema, što na kraju dovodi do njegovog propadanja. Zato ih čuvajte u frižideru, posebno ako su „vansezonski“ mirisi – zimski parfemi koje čuvate za sledeću zimu.

Tečna šminka

Ovo se odnosi na sve, od tečnog pudera, korektora, preko iluminatora, maskare i sjajeva za usne. Njihov rok trajanja počinje da ističe onog momenta kada otvorite bočicu. Ako želite da im produžite rok – obavezno ih čuvajte u frižideru, posebno za one koji se sporo troše, poput tečnog iluminatora. Isto važi i za neotvorene tečne proizvode koji čekaju svoj red.

Prirodna kozmetika

Pošto proizvodi sa oznakom: „prirodno“ ili „organsko“ ne sadrže konzervanse, parabene, sulfate itd, kako biste produžili njihov rok trajanja (koji je kraći nego standardnoj kozmetiic), morate ih čuvati u frižideru kako se ne bi pokvarili. Ovo će sprečiti bakterije da se namnože.

Izvor: Glossy
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter