Izvor:
12.11.2018 u 15:59
0

TEK STE JE OPRALI, A VEĆ JE MASNA: Evo kako da rešite probleme sa masnom kosom!

Ne postoji čovek koji se nije susreo sa ovim problemom, makar jednom u životu. Kosa koja se vrlo često masti ume da bude opterećujuća, a pripadnice lepšeg pola koje imaju ovaj problem to vrlo dobro znaju. Kosa koje se "zamasti" za svega nekoliko sati dovodi do "ludila" mnoge ljude. Ukoliko imate ovih problema, evo nekoliko lakih i korisnih saveta koji vam mogu pomoći u rešavanju ovog naizgled banalnog problema

Neki od sastojaka koje sigurno imate u kući su odlični za negu masne kose. Napravite šampon uz pomoć ovih sastojaka i probajte da se rešite viška masnoće.

Prašak za pecivo

Pomešajte kašičicu praška za pecivo i jednu šolju vode. Mešajte dok ne dobijete glatku masu. Takvu smesu dobro umasirajte u kožu temena i isperite mešavinom jedne kašike jabukovog sirćeta i jedne šolje vode. Prašak za pecivo rešava problem viška masnoće, a i pomaže kod peruti i ostalih nečistoća.

Limunov sok

Limunov sok pomešajte sa vodom, utrljajte u kosu i isperite. Limunov sok pomaže kod smanjenja masnoće jer sadrži taninsku kiselinu.

Ovsena kaša

Ovsena kaša je takođe odlična za masnu kosu. Upija masnoću iz korena, efikasna je i protiv peruti. Iskoristite je kada ste u žurbi pa je možete posuti malo na kosu i isčetkati. Kosa neće više izgledati masno.

Belance

Takođe odlično u borbi protiv masnoće. Umutite onoliko belanaca koliko je potrebno da prekrije vaše teme. Utrljajte laganom masažom, pa ostavite da odstoji 20 minuta, a nakon toga operite kosu prirodnim šamponom.

Bebi puder

Bebi puder je odlična opcija kada ste u žurbi. Gotovo momentalno upija masnoću i kosa će vam izgledati čisto. Samo ga pospite, utrljajte u koren i rasčešljajte kosu.

Proizvodi sa nanom i koprivom

Nana i kopriva su odlični za masnu kosu. Smanjuju lučenje masnoće i dobri su u borbi protiv peruti. Kopriva je jedna od najdelotvornijih biljaka kada je masna kosa u pitanju.

Izbegavajte ove proizvode

Pre svega, trudite se da ne perete kosu svaki dan. Često šamponiranje pomaže stvaranju više masnoće. Gledajte da perete kosu svaki drugi dan ili ako možete, svaki treći.

Važno je da isperete kosu dobro, što znači da ispiranje mora trajati najmanje 30 sekundi. Često se dešava da se kosa ustvari masti zbog šampona i regeneratora koji nisu isprani kako treba.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter