Izvor:
25.07.2016 u 21:46
0

USPEŠNO IZVRŠENA PRVA TRANSPLANTACIJA OBE ŠAKE: Nećete verovati šta je LEKAR rekao PACIJENTU!

U engleskom radu Donkasteru izvedena je prva uspešna transplatacija obe šake na jednom pacijentu. Nove šake dobio je Kris King (57), u bolnici Lids Dzeneral Infirmari (Leeds General Infirmary), a bez njih je ostao u nesreći koja mu se dogodila na poslu pre tri godine.

Tim lekara predvodio je profesor Sajmon Kej, prenosi BBC. Profesor Kej je istakao kako je ovaj zahvat bio teži i složeniji od operacija unutrašnjih organa, i dodao: "Jednog dana ćemo se King i ja rukovati".

Nisam mogao da dobijem ništa bolje, ponovo se osećam kompletnim – rekao je King i dodao da ne može da sakrije radost što je već imao nekoliko malih kretnji novim šakama, i što će ponovo moći da drži bocu piva i nosi majice sa dugmićima.

Mada, iako mu nove šake koje je dobio od donatora, savršeno pristaju, njegovi prvi utisci su da mu sada ruke izgledaju nekako veće.

Tanjug
Foto: Twitter/AntonyTiernan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter