Izvor:
24.05.2016 u 03:27
0

KONAČNO OTKRIVENO: Evo zašto žene brže STARE od muškaraca

Odavno nam je već poznato da devojčice postaju ozbiljnije i samostalnije mnogo pre dečaka i da se posebno u pubertetu ta razlika, i te kako, primećuje. Muškarcima starenje ne donosi nagle promene kao kod žena. Kod njih je ta promena postepena. Međutim, postoji nekoliko razloga zbog kojih žene stare brže od muškaraca.

Na prvom mestu je promena telesne težine. Poznato je da se posle tridesete godine i muškarci i žene bore za svaki kilogram, kao i to da dolazi do postepenog gubitka mišićne mase. Međutim, muškarci obično dobijaju na težini do ulaska u pedesete godine, kada njihova težina počinje da opada, najčešće zbog pada nivoa testosterona koji održava mišiće. Žene, sa druge strane, obično dobiju na težini sve do 65, kada i one počinju da gube na težini zbog gubitka mišićne mase.

Problem sa hormonima je zasluženo na drugom mestu. I muškarci i žene doživljavaju neke seksualne promene sa godinama. Uzrok tih promena su hormoni. Žena oko 50. godine ulaze u menopauzu. U tom periodu žene gube plodnost, nestaje menstrualni ciklus i jajnici prestaju sa proizvodnjom hormona estrogena.

Kvalitet kože drastično se razlikuje kod jačeg i slabijeg pola. Muška koža manje je podložna znakovima starenja. Nivo muškog hormona testosterona zapravo čini mušku kožu oko 25 odsto debljom. I muškarci i žene gube kolagen nakon 30. u približno istoj stopi, ali nakon menopauze, ta stopa kod žena se ubrzava, dok muška koža stari postepeno.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter