Izvor:
23.05.2016 u 14:49
0

DOŽIVITE STOTU: Jedna namirnica učiniće čudo za organizam!

Nemojte da pijete lekove tek tako, već se okrenite prirodnim stvarima i namrnicama.

Šipak je jedna od odličnih, možda čak i najboljih stvari za čovekovo zdravlje. Omogućiće vam nesmetano obavljanje svakodnevnih poslova. Recept je jednostavan. Jedite ono što vam je priroda već podarila. Mnogi naučnici se slažu da je šipak, zbog dobrog odnosa vitamina, minerala, organskih kiselina i drugih bioloških materija, jedna od najzdravijih namirnica na svetu.

Lekovitost šipka ili divlje ruže, odavno je poznata travarima i svim pobornicima prirodne medicine. Za ovaj plod se najviše vezuje vitamin C, koga ima u velikim količinama, međutim, u šipaku se nalaze i vitamnini B i A, zatim natrijum, flavonoid, limunova i jabučna kiselina, ali i brojna etarska ulja koja povoljno utiču na skoro svaki deo organizma.

Šipak je najbolje konzumirati svakodnevno, da li u vidu čaja ili soka. Podizanje imuniteta, pročišćavanje krvnih sudova, poboljšanje cirkulacije, pomoć kod bolova u želucu, smanjuje krvni pritisak i nivo holesterola, ali i pozitivan efekat na plodnost, su samo neke od dobrobiti konzumiranja šipka. Naučnici kažu da redovno korišćenje šipka u ishrani može čak da uspori razvoj karcinoma dojke, debelog creva i razvoj leukemije, jer umanjuje inflamaciju.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter