Izvor:
25.11.2016 u 00:55
0

JEDAN OD NAJVAŽNIJIH VITAMINA: Sprečava rak, infarkt, odličan za plodnost!

Skoro da ne prođe dan a da ne naletimo na neko istraživanje koje na sav glas upozorava da ne uzimamo dovoljno vitamina D, kalcijuma ili masnih kiselina. Međutim, skoro niko da ne spominje jedan od najvažnijih vitamina koje mnogi sasvim sigurno ne uzimaju.

Šta se dešava sa vitaminom E?

Jedna od retkih studija koja se bavila ovim vitaminom došla je do zaključka da ga skoro 90 odsto ljudi u dvadesetim godinama ne unosi dovoljno, posebno oni koji vitamin E dobijaju isključivo iz hrane.

Ove cifre su zapanjujuće i zastrašujuće, posebno ako u obzir uzmemo činjenicu da je vitamin E, koji je ujedno i antioksidant, veoma važan.

Neodgovarajući nivoi ovog vitamina povezani su sa neplodnošću, što je veoma važno za dvadesetogodišnjake koji bi jednog dana želeli da imaju porodicu.

Našem telu je vitamin E potreban i kako bi imuni sistem bio jak jer nam pomaže da izbegnemo nedelju dana pakla gripa kada svi oko nas šmrču i kijaju.

Ipak, možda najvažnija stvar vezana za ovaj vitamin, kako određena istraživanja navode, jeste njegova važna uloga u zaštiti i od ozbiljnih zdravstvenih stanja kao što su bolesti srca, pad kognitivnih sposobnosti i pojedine vrste raka.

Odrasle osobe bi svakoga dana trebalo da unose 15 miligrama vitamina E i vrlo lako ga je pronaći u namirnicama kao što su orašasti plodovi, zeleno lisnato povrće i u suncokretovom ulju.

Kurir
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter