Izvor:
04.11.2019 u 04:13
0

I VODA MOŽE POMOĆI: Ovo je način kako da BRZO smanjite VISOK PRITISAK! (FOTO)

Kad srce počne da ubrzano kuca zbog suženih krvnih sudova, pomozite mu – čašom vode!

Visok pritisak muči najviše pacijenata u Srbiji, a desetine hiljada ljudi zbog hipertenzije pije lekove svakog dana.

Međutim, sitne promene u životnom stilu mogu da ublaže simptome.

Jednostavan način da se pritisak dovede u normalu jeste da pijete odgovarajuću količinu vode. Naime, hipertenzija zapravo znači povećan pritisak u krvnim sudovima i vitalnim organima, uključujući i srce i pluća.

Ako nema dovoljno vode u organizmu, krvni sudovi se sužavaju još više, jer telo pokušava da zadrži tečnost. Zato i srce pumpa sve jače, jer se trudi da dopremi kiseonik do različitih delova tela.

Bolja hidratacija pomaže organizmu da se izbori sa ovakvim stanjem, a da biste bili sigurni da unosite dovoljno tečnosti, i to – ravnomerno – potrudite se da od jutra do večeri popijete pet flašica od po pola litre vode. Rasporedite ovu količinu na broj sati koliko provedete budni, a ako tokom dana i vežbate ili se pojačano znojite, povećajte dozu ovog dragocenog napitka.

Nećete oboriti pritisak momentalno, ali će uticati na ublažavanje hipertenzije.

Izvor: Glossy.rs
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter