Izvor:
21.10.2019 u 12:09
0

BUDITE ZAHVALNI ZA ONO ŠTO IMATE: To je sreća!

Kada postanemo zahvalni za ono što imamo u životu i naučimo da uživamo u sitnicama korak smo bliži ispunjenom životu.

Biti zahvalan na stvarima koja nam je život dao je osnova dobrog i stabilnog života. Da bismo ostvarili sve želje i došli do nekih većih stvari i dostignuća, vrlo je važno biti zahvalan za ono što nam je trenutno život obezbedio.

Želeti više je sasvim u redu, ali ceniti ono što imamo u ovom trenutku je neophodno za dalji napredak.

Kada se govorimo o zahvalnosti, ne mislimo samo na materijalne stvari. Zahvalnost za neke sitne radosti, poput sunčevih zraka, lepog vremena, šetnje u prirodi, toplog doma je važna. Kada naučimo da se radujemo stvarima poput tih, sreća nam je na dohvat ruke.

Čovek ponekad nije ni svestan koliko je bogat i blagosloven, dok ne bude uskraćen za neke osnovne stvari. Zato jedino pravilo u ovom slučaju glasi, uživajte u životu i fokusirajte se na stvari koje su pozitivne i izmamljuju vam osmeh na lice.

Da li ste znali da je zahvalnost tehnika koja može da se vežba?

Svako veče pre nego što odete na spavanje napišite na parčetu papira spisak stvari za koje ste zahvalni i koje vas ispunjavju osećajem sreće. Pročitajte ih na glas i nekoliko minuta razmišljajte o njima.

Niko ne tvrdi da ćete odmah postati najsrećnija osoba na svetu, ali ukoliko ovo praktikujete redovno postaćete svesni činjenice da imate mnogo razloga da budete veseli, a samim tim taj osećaj će postati ustaljen, a on je siguran put ka dobrom životu.

stil.kurir.rs
Foto: pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter