Izvor:
07.09.2019 u 13:43
0

PORED LEKARSKIH PREPORUKA, OVO MORATE ZNATI: Donosimo vam savete kako izlečiti urinarnu infekciju prirodnim putem!

Pored lekarskih preporuka i uzimanja propisane terapije, evo šta još možete da učinite za kako biste izlečili urinarnu infekciju i smanjili bol u mokraćnom kanalu.

Dosadna i ponekad bolna urinarna infekcija može da traje duže nego što smo očekivali. Da bismo taj period što više skratili i olakšali sebi pročitajte šta treba da radite:

Unosite što više tečnosti

Potrebno je da pijete što više tečnosti, najjednostavnije vam je da pijete vodu. Iako zvuči veoma banalno, voda će najlakše i najbrže da ispere vaš mokraćni mehur. Takođe, bakterija koja vas je okupirala, na ovaj način brže će da ode. Držite se bar preporučene količine, a to je minimalnih osam čaša dnevno.

Redovno odlazite u toalet

Nikada, a naročito kad vas muči urinarna infekcija, nemojte da odlažete odlazak u toalet. Tako pomažete bakterijama da se zadržavaju i razmnožavaju u organizmu.

Peršun kao dijuretik

Lekovita biljka peršun upravo zato što deluje kao dijuretik ubrzaće proces ozdravljenja. Potrebno je da pijete čaj od peršuna. Za čaj su vam potrebne dve kafene kašičice suvog peršuna i 250 ml vode. U ključalu vodu stavite peršun i ostavite da odstoji maksimalno 10 minuta.

Krastavac kao čistač

Veliku količinu vode sadrži krastavac te se zbog toga preporučuje da ga jedete u većoj količni nego obično kako biste što više ispirali mokraćni kanal.

Brusnicom protiv bolova

Brusnica se često koristi u lečenju bolesti urinarnog trakta. Sastojak iz brusnice zaslužan je za sprečavanje razvoja bakterije E. Coli. Za prevenciju su dovoljne dve čaše nezaslađenog soka brusnice dnevno.

Grejanje stomaka

Kad vas muči urinarna infekcija bol u stomaku ne javlja se samo prilikom uriniranja nego tokom celog dana. Nelagodu koju osećate možete da ublažite ili potpuno neutrališete ukoliko ugrejete donji deo stomaka. Idealno je da koristite termofor ili peglom da ugrejete vuneni komad garderobe.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter