Izvor:
03.09.2019 u 19:28
0

SVE JE DO VAS: Na koje bolesti su žene osetljivije od muškaraca? (FOTO)

U današnje vreme smo svi izloženi stresu koji je postao glavna pretnja po naše zdravlje.

Lekari upozoravaju da je stres tihi ubica, a žene teže podnose stres nego muškarci. Time je i veći rizik od dobijanja određenih oboljenja.

Jedna studija je pokazala da mentalne bolesti utiču na svaku petu ženu u poređenju sa jednim od 12 muškaraca.

Smatra se kako žene obično na svojim leđima nose više kućnih i poslovnih obaveza i odgovornosti nego muškarci zbog čega su osetljivije na bolesti.

I često se kasno jave lekaru.

Depresija

Reč je o bolesti modernog doba koja sve češće pogađa osobe raznih doba.

Procenjuje se da je oko 10-15 odsto žena ima ​​simptome povezane s depresijom i stresnim poremećajima.

Žene padaju u depresiju i zbog bioloških promena kroz koje prolaze, kao što su hormoni, menopauza ili postporođajna depresija.

Anksioznost

I anksioznost je sve češća bolest na globalnom nivou, koja pogađa žene u raznim dobima – od puberteta do 50 godina starosti.

Simptomi po kojima se prepoznaje jesu iscrpljenost, briga i strah zbog gubitka kontrole.

Poremećaji u ishrani

U današnje vreme žene dosta vode računa o izgledu, i često znaju da se podvrgavaju raznim nezdravim dijetama, režimima ishrane kako bi imale vitku liniju.

Iskrivljena slika o sopstvenom telu, želja za prihvatanjem u okolini i težnja za "lepim telom" mnoge žene navodi na pogrešnu sliku o lepoti.

Kao posledica toga, češće obolevaju od anoreksije i bulimije.

Izvor:nadlanu.com
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter