Izvor:
02.09.2019 u 02:15
0

BOL POSLE ODNOSA: Šta je disorgazmija i kako je lečiti?

Seks bi trebalo da bude ugodno i uzbuljivo iskustvo, ali nije uvek tako

Orgazam bi trebalo da bude veoma prijatan i opuštajući, najbolji osećaj na svetu. Ono što je obeshrabrujuće jeste da je za neke devojke, nažalost, veoma bolno iskustvo tokom seksa.

Ljudsko telo je prava misterija i ponekad orgazmi bole što je stvarno bez veze. Nakon orgazma javljaju se bolni grčevi niotkuda i oni mnoge žene ostavljaju u čudu.

Grčevi u stomaku nakon seksa su veoma neprijatno iskustvo.

Ovakva pojava ima i svoj naziv – disorgazmija koja označava bol tokom i nakon orgazma. Za žene koje imaju bolni orgazam, grčevi se javljaju odmah nakon orgazma i mogu da traju i satima nakon seksa. Možete da osetite bol ili grčeve bilo gde u vagini ili u donjem delu leđa i stomaka.

Materica je mišić i kontrahuje se kada doživite orgazam. Kao i bilo koji drugi mišić i ona može da boli posle fizičkog naprezanja. Ponekad je i neki skriveni ginekološki problem u pozadini bola pa ne bi bilo loše da posetite ginekologa ukoliko primetite da se bol i grčevi ponavljaju. Možda je u pitanju neka upala, endometrioza ili policistični jajnici.

Ukoliko je u pitanju endometrioza i policistični jajnici onda penis može samo da pogorša stanje. Kako je ovo stanje manje povezano sa orgazmom i više se odnosi na sam bol, neophodno je da obavite ginekološki pregled.

Ovo nije samo nešto za šta trebate da stisnete zube i istrpite jer seks ne bi trebao da bude bolan. Ukoliko je sve u redu i nemate nikakvo zudravstveno oboljenje, doktor će vam verovatno predložiti da stavljate toplu oblogu na karlicu ili da uzimate neki protivupalni lek koji će vam olakšati bol.

Telegraf
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter