Izvor:
31.08.2019 u 07:19
0

NAUČNO DOKAZANO: Žene imaju bolji vid od muškaraca! (FOTO)

Pripadnice nežnijeg pola imaju osetljiviji sluh i njuh, bolje vide od muškaraca i manje pate od daltonizma, tvrdi istraživač Izrael Abramov sa Univerziteta u Njujorku:

– Pretpostavljam da testosteron igra veliku ulogu i čini da muškarci drugačije vide u odnosu na žene. Ali je nedovoljno jasan evolucioni uzrok toga.

Na osnovu studije koju je radio sa kolegama, upoređujući vid muškaraca i žena starijih od 16 godina, otkrio je da je jači pol manje sposoban da razlikuje boje. Istraživači su pokazivali učesnicima slike na kojima su bile tamne i svetle linije različitih širina i boja, kako bi proverili njihovu osetljivost na kontrast. Muškarci su ovoga puta bili bolji u prepoznavanju brze promene u dimenzijama linija. Abramov je to objasnio posebnim talamičkim neuronima u čeonom režnju, čiji je razvoj pod uticajem muških polnih hormona.

Izvor:nadlanu.com
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter