Izvor:
25.08.2019 u 13:07
0

NIJE BITNO DA LI IH JEDETE ILI STAVLJATE NA KOŽU U VIDU MASKE: Ovo voće će vas podmladiti!

Jagode su bile omiljeno voće Starih Rimljana, a žene su ih još tada koristile kao kozmetičko sredstvo za čistu kožu. Prebogate su vitaminom C, koji deluje kao snažan antioksidant, pa bilo da ih jedete ili stavljate na kožu u vidu maske, podmladiće vas.

Jagode imaju puno vlakana koja deluju blagotvorno na varenje, snižavaju holesterol u krvi, smanjuju rizik od srčanih oboljenja, a odlično su oružje u borbi protiv slobodnih radikala i celulita, zbog čega se često koriste i u kozmetici, kaže Lepa Mastilović, kozmetičarka. Sad su stigle na pijace.

Za umornu kožu

Tri supene kašike soka od jagoda pomešajte sa supenom kašikom mleka i jednim ulupanim belancetom. Stavite masku na očišćeno lice i držite je petnaestak minuta. Umijte se mlakom vodom, namažite kremu i videćete kako je vaša koža dobila sasvim nov izgled.

Za suvu kožu

Jagode izgnječite viljuškom i pomešajte ih s jednom kašikom pavlake da dobijete gustu kašu. Ovu smesu nanesite na kožu lica, koju ste prethodno dobro očistili. Ostavite da deluje 20 minuta, a zatim je vatom natopljenom u mleku izbrišite i isperite. Ovaj postupak naročito prija suvoj i gruboj koži, pa čak i onda kada na njoj imate kapilare.

Maska za kosu

Ako je vaša kosa crvenkasta, maska od jagoda daće joj divan sjaj. Izgnječite pet-šest jagoda i pomešajte sa 2 dl soka od jabuke. Ostavite na kosi oko pola sata, pa operite neutralnim šamponom. Ako imate kestenjastu kosu, umesto soka od jabuka upotrebite sok od borovnice ili crne ribizle.

Jedite jagode

Eksperimenti američkih naučnika G. Stounera i N. Serama, koji su izučavali uticaj ishrane na razvoj onkoloških bolesti, pokazali su da jagode sprečavaju pojavu raka. Uvođenje sušenih jagoda u ishranu takođe smanjuje razvoj malignih tumora, a najnoviji statistički podaci kažu da ljudi u čijoj su ishrani zastupljene jagode ređe često obolevaju od oknoloških bolesti. Zato što više jedite jagode, dobre su i za lepotu i za zdravlje.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter