Izvor:
21.08.2019 u 15:17
0

IZLEČITE VISOK KRVNI PRITISAK: Šta smete da JEDETE !

Simptomi koji ukazuju na visok krvni pritisak su bol u grudima, glavobolje i otežano disanje, a evo kako da regulišete hipertenziju lekom iz prirode.

Visok krvni pritisak može da ošteti krvne sudove, organe i da uzrokuje srčani udar. Za hipertenziju je neophodno uzimati terapiju koju vam je prepisao lekar, ali kao mali podsticaj možete da unesete jednu zdravu promenu u ishrani. Istraživanja pokazuju da korijander snižava krvni pritisak, a dovoljno je da ga u svaki obrok dodate po malo.

Prodavci često prodaju korijander kao peršun, jer ove dve biljke liče, mada što korijander ima veće listove, nežniju stabljiku i blaži miris. Ova biljka je, osim za snižavanje krvnog pritiska i zdravlje srca, dobra i kao diuretik i smanjuje šećer u krvi. Korijander možete koristiti u svakom jelu, jesti ga svežeg ili koristiti njegovo eterično ulje.

Svetska zdravstvena organizacija

upozorila je na bolest koja bi mogla da odnese na milione života, a u ovom momentu još nije poznata i stoga je nazvana "bolest iks".

Svake godine SZO, sa sedištem u Ženevi, organizuje sastanak istaknutih naučnika da bi se utvrdila lista bolesti koje predstavljaju opasnost.

Prethodnih godina, na listu su stavljene bolesti kao što je lasa groznica, koja trenutno hara Nigerijom, i ebola od koje je umrlo više od 11.000 ljudi u zapadnoafričkim zemljama u periodu od 2013. do 2016. godine, podseća britanski "Telegraf".

Sada je na ovu listu dodata i deveta bolest, nazvana "bolest iks (x)".

Iako ne preciziraju o kojoj je bolesti reč, stručnjaci smatraju da je neophodno da budemo pripremljeni na masovnu zarazu.

Naučnike zabrinjava činjenica što u stvari ne znaju šta je u pitanju, ali su sigurni da će do epidemije doći i strahuju da će nova bolest preći sa životinja na čoveka.

Podsećajući na sadašnja događanja u svetu, naučnici SZO ukazuju na opasnost od razvoja hemijskog oružja i ratovanja, ali i od veštački stvorenih smrtonosnih bolesti.

lepaisrecna.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter