Izvor:
06.05.2016 u 14:21
0

MUČE VAS AFTE? Saznajte koje POVRĆE vam može pomoći

Na planeti ne postoji čovek koji nije imao negativno iskustvo sa aftama. Umeju da izazovu neprijatan osećaj, da budu bolne i da vam remete svakodnevnu rutinu.

Afte su male ranice koje se najčešće javljaju na sluzokoži usne duplje. Mogu biti bele, sive ili žute, a javljaju se pojedinačno ili u grupama. Najčešće će izaći na vrhu jezika, sa unutrašnje strane obraza ili unutrašnje ivice usana.

Postoji mnogo razloga za njihovo nastajanje, među kojima su nedostatak vitamina, pad imuniteta, preosetljivost na hranu, stres, različite bolesti, gljivične ili bakterijske infekcije, alergija, ali i proteze ili konci koje imate usled neke operacije.

Sa druge strane, najbolja prevencija za pojavu afti je upravo jačanje imuniteta, pravilna ishrana sa puno vitamina, minerala, dovoljno spavanja i svakodnevno vežbanje.

Iako će delovati čudno ili neobično, crni ili beli luk vam, najčešće, mogu pomoći u borbi protiv afti. Takođe, možete koristiti i čaj od žalfije ili hladnu slanu vodu kako biste ispirali usta.

Naravno, u slučaju čestog pojavljivanja afti, neophodno je obratiti se lekaru, kao i u slučajevima kada ih ima previše i kada su veoma bolne.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter