Izvor:
09.08.2016 u 19:53
0

IMATE PROBLEM SA CELULITOM? Evo koje namirnice treba da povećate, a koje da smanjite

Svaka žena se makar u jednom periodu svog života suoči sa najvećim neprijateljem – celulitom. "Pomorandžina kora" se najviše javlja na nogama i zadnjici, i iako se vama lako stvara, veoma teško se skida. Celulit nema veze sa brojem kilograma, pa je zabluda da samo gojazne žene "muče muku" sa ovim problemom.

U ostatku teksta vam predstavljamo kako da se rešite celulita i postignete efekat "glatkih nogu".

Pospešite cirkulaciju

Puno kretanja i fizičke aktivnosti aktivira mišiće i pojačava cirkulaciju. Masaže ubrzavaju cirkulaciju, a samim tim i dopremanje vitamina C i kiseonika u tkiva. Dugotrajno sedenje, pa i stajanje, otežavaju protok krvi, a mikrocikulacija je naročito ugrožena u celulitu podložnim zonama. Nemojte sedeti prekrštenih nogu.

Izbacite toksine

Masaža – limfna drenaža u salonu ili kod kuće: posle tuširanja nanesite ulje, a zatimveoma blagim pritiskom masirajte od stopala ka butinama. Piling će, naročito onaj koji sadrži morsku so, doprineti detoksikaciji. Puno hodajte da biste posepešile limfotok. Hrana – izbacite toksine iz ishrane, konzerviranu hranu, cigarete i alkohol, a dodajte biljne čajeve kao i hranu koja sadrži antioksidanse (voće i povrće jarkih boja).

Ne hranite masne ćelije
Trošenje kalorija – eto nas opet u teretani i na biciklu! Sada već znate da se mast iz celulita neće koristiti kao „pogon“ za rad mišića, ali ćete sprečiti nakupljanje nove masti. Ugljeni hidrati pospešuju lučenje insulina i stvaranje nove masti, pa ih svedite na minimum. Dijeta sa smanjenim unosom kalorija generalno je poželjna, jer će zaustaviti dalje punjenje masnih ćelija.

HappyTv.rs
Foto: Hr.wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter