Izvor:
23.04.2017 u 14:06
0

BEZ VEŽBANJA I DIJETE: Ovaj napitak košta SAMO 120 dinara, a topi kilograme ko lud!

Ispijanje jedne čaše soka od paradajza može drastično smanjiti obim vašeg struka, bez potrebe da primenjujete bilo kakve dijete, pokazalo je istraživanje, koje je objavljeno u u časopisu Ishrana.

Žene koje su osam nedelje pile 280 miligrama ovog dragocenog napitka, izgubile su više od 50 odsto masti u predelu stomaka, smanjili kilažu i nivo holesterola. Najbrža i najvidljivija promena bila je značajan gubitak kilograma, a stručnjaci su naglasili da nije reč o izbačenoj tečnosti, već o sagorevanju masnih naslaga.

“Testirane žene nisu menjale svoje navike u ishrani ili vežbanju, a već nakon nekoliko dana rezultati su se i te kako videli”, otkrili su naučnici koji su sproveli eksperiment.

Kako ova tečnost pomaže da smršamo?

Sok od paradajiza, takođe, povećava broj antioksidanasa u telu, podstiče opšte zrdavsteveno stanje i samim tim sprečava brojne bolesti, koje izaziva gojaznost. Ona je bogata likopenom, antioksidansom, koji je povećava proizvodnju adiponektina. Ovaj protein ubrzava metabolizam, reguliše nivo glukoze i razlaže masti.

Sok od paradajza odličan je za kožu i blistav ten, a značajno smanjuje kašalj, sprečava anemiju, ublažava reumatske simptome i popravlja krvnu sliku. Odličan je prirodni lek i za grčeve u mišićima, jer je bogat magnezijumom, sadrži kalijum, kalcijum, biljne proteine, kao i ugljene hidrate i neophodan vitamin C.

Pored soka, ovo povrće pripremljeno kao salata, čorba ili drugačiji vid dodatku jelima imaće pozitivan učinak na organizam. Ako ne možete da sačekate kraj leta i početak jeseni i sami napravite ovaj magični napitak, a možete ga kupiti u prodavnici za nešto više od 120 dinara.

telegraf.rs
foto:Thinkstock

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter