Izvor:
29.05.2016 u 13:35
0

„ONO SI ŠTO JEDEŠ“: Doručak odaje kojoj klasi pripadamo!

"Ono si što jedeš" – stara je izreka sa kojom se slaže stručnjak za bonton Vilijam Henson koji tvrdi da ovo pravilo važi naročito za doručak. Šta i kako jedemo za najvažniji obrok u toku dana govori o klasi kojoj pripadamo, tvrdi Henson.

Pa tako, ako su vaš izbor pahuljice, verovatno se nikada nećete popeti na socijalnoj lestvici, jasan je ovaj Britanac. Ako baš ne odustajete od pahuljica, nikako ih ne sipajte u činije, iz kojih, upozorava Henson, jedu samo psi. Supeni tanjir pokazaće da stremite višem statusu.

Srednja klasa opsednuta je zdravom hranom, proteinima i dobrim mastima, ali viša klasa bira kombinaciju kuvanih jaja, pirinča i ribe. Tipičan engleski doručak, kajgana sa slaninom, u kome, ako je verovati glasinama, uživa i kraljica, prihvatljiv je samo na selu, kaže Henson.

Važno je i kako jedete tost. Ako namažete celo parče puterom ili drugim namazom, pokazujete odsustvo dobrih manira. Želite li da impresionirate okolinu, namažite jedan deo, gricnite i tako ukrug dok ne pojedete celo parče. Nije greška da presečete tost, ali nikako nemojte na pola, već dijagonalno.

U kafu ide smeđi šećer, u čaj beli, a kapučino je dozvoljen samo za doručak, nikako tokom dana. Ali, ako uzimate kafu koja može da se ponese i pijuckate je dok žurite na posao, sa pecivom u drugoj ruci, znajte da šaljete lošu poruku.

Večernje novosti
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter