Izvor:
27.03.2017 u 05:32
0

ČUDO OD JEDNOG JAJETA: Napravite ukusan kolač za rekordno vreme!

Ako počnete da pretražujete knjige sa receptima svoje majke, onda će sigurno vašu pažnju privući zvučni naziv kolača "Čudo od jednog jajeta."

Poznati kolač su naše majke i bake uvek imali pri ruci kada dođu nenajavljeni gosti ili kada deca žude za slatkišima. Recept za ovaj jednostavan kolač se sastoji od namirnica koje skoro uvek imate u kuhinji, a za pripremu vam je potrebno manje od pola sata.

Za biskvit:

1 jaje
200 grama šećera
125 grama seckanih oraha
230 ml mleka
8 kašika maslaca
130 grama brašna
1 prašak za pecivo

Priprema:

Umutiti jaje i dodati 100 grama šećera. Nastaviti sa mućenjem dok ne dobijete gustu kremastu teksturu. Zatim dodati mleko i postepeno dodavati ostatak šećera. Kašikom promešati orahe i maslac. Na kraju, dodajte brašno koje je prethodno pomešano sa praškom za pecivo. Tako pripremljenu smesu stavite u pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20 minuta.

Savet: Keks bi trebalo da bude sočan, tako da je važno da ga ne prepečete. Nakon 15 minuta pečenja čačkalicom proverite sredinu biskvita. Ukoliko na čačkalici ne ostaju tragovi smese, možete ga izvaditi iz šporeta.

Za kremu:

1 pakovanje pudinga od vanile, pripremljen unapred
300 ml mleka
2 kašičice šećera
15 grama putera

Priprema:

Odvojite 100 ml mleka i umešajte puding i šećer, ostatak mleka stavite u lonac da provri. Smanjite vatru i u vrelo mleko lagano mešajući dodajte pripremljeni puding. Kada sve provri, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi, pa potom dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.

Na ohlađeni biskvit rasporedite krem i dekorišite prema želji. Možete da koristite orahe, bademe, čokoladne mrvice, cimet i dr.

Izvor: zenskimagazin.rs
Foto: Twitter / Veggemo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter