Izvor:
13.11.2019 u 13:07
0

DA SALO LAKŠE ODE: Ovih 5 začina pomažu pri MRŠAVLJENJU!

Tokom procesa mršavljenja isprobavamo razne metode da bismo pronašli pravi način za zdravo i uspešno skidanje masnih mnaslaga, piše Lovesensa. Žene često žele da smanje apetit i na taj način se reše viška kilograma, a u tome nam mogu pomoći razna prirodna sredstva,

Začini zauzimaju posebno mestio u kuhinji jer poboljšavaju ukus mnogih jela, ali malo ko zna koliko su efikasni za mršavljenje.

Predstavljamo vam 5 vrsta začina koji će vam smanjiti apetit i pomoći da brzo skinete masne naslage:

1. Vanila

Nutricionisti ističu da vanila nije samo ukusan dodatak jelima, već smanjuje apetit i smanjuje želju za čokoladom. U sobi zapalite sveću s aromom ovog začina ili napravite čaj od vanile. Ako se vanila doda u hranu, važno je ne preterati, ako je ima puno, ukus će biti vrlo neprijatan. Čaj od vanile obično je crni čaj u koji je dodat mali komad štapića vanile (ne u prahu!). Proporcije su približno iste – za 3 kašike čaju dodaje se pola mahune vanile. Sipajte proključalu vodu i ostavite da odstoji 15 minuta. Osim što reguliše apetit, dokazano je da vanila poboljšava raspoloženje.

2. Nana

Kada osetite miris nane, na kratko ćete zaboraviti na želju za jelom i slatkišima. Takođe, koristite pastu za zube sa mirisom nane kako biste izveli jedan psihološki trik. Kada osećate ukus i miris nane u ustima, nećete imati veliki apetit. Aroma nane se može naći među uljima, mirisnim svećama ili jednostavno napravite čaj od nane.

3. Cimet

Štapići cimeta spečavaju želje za slatkišima. Ako ga koristite kao dodatak hrani, imaćete duže osećaj sitosti. Kako objašnjavaju stručnjaci, cimet normalizuje nivo šećera u krvi i smanjuje zavisnost od slatkiša.

4. Ljuta paprika

Iako se veruje da ljuto "otvara" aapetit, istraživanja pokazuju d aobrok sa čili paprikom ostavlja duži osećaj sitosti. Čili paprike možete dodavati u supu, jela od ribe, razne prilog pirinač itd.

5. Zelena jabuka

Miris zelene jabuke smanjuje apetit, ali ako je pojedete dobićete kontra efekat.

Ako vam metoda mršavljenja sa začinima ne pomaže, možete koristiti mnoštvo drugih načina za regulisanje apetita:

  • Nutricionisti savetuju da popijete čašu vode pre jela. Deo stomaka će biti ispunjen tečnošću, pa nećete imati toliku želju za hranom.
  • Takođe možete naučiti da jedete polako, žvaćući temeljno.
  • Morate dovesti svoju ishranu u ravnotežu tako da jedete u isto vreme svakog dana.
  • Porcije treba da budu male.

Nikada ne dozvolite sebi da gladujete i iscrpljujete organizam, ali počnite polako da menjate navike i videćete kako se zdravlje, lepota i vitkost poboljšavaju.

Izvor: lovesensa.rs
Foto: Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter