Izvor:
11.09.2019 u 19:46
0

KARMELITE ĆE VAS ODUŠEVITI: Jednostavno i ukusno!

Sastojci:

– 200g ovsenih pahuljica
– 220g brašna
– 300g braon šećera
– 1 mala kašika sode bikarbone
– ¼ male kašike soli
– 250ml otopljenog putera
– 2 + ½ šolje čokoladnih mrvica
– 50 mekanih karamel bombona
– 120ml slatke pavlake

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni.

U velikoj činiji pomešajte ovsene pahuljice, braon šećer, sodu bikarbonu, so i otopljeni puter. Mešajte dok ne dobijete jednaku smesu.

Na manji pleh stavite papir za pečenje i premažite ga ulje, Sipajte oko pola smese sa ovsenim pahuljicama i dobro je pritisnite tako da bude ravnomerno raspoređena. Drugu polovinu ćete upotrebiti posle.

Sipajte preko smese čokoladne mrvice i ravnomerno rasporedite. Malo sačuvajte za dekoraciju.

U šerpu sipajte karamele i slatku pavlaku i kuvajte dok se karamele ne istope u potpunosti, a smesa ne postane jednaka. Karamel sos sipajte preko kore u plehu, a zatim preko nje i drugu polovinu smese sa ovasom.

Dekorišite čokoladnim mrvicama. Stavite sve u rernu i pecite između 20-25 minuta ili dok kora ne krene da dobija zlatnu boju. Sačekajte da se kolač ohladi u potpunosti, pa isecite na kocke.

Prijatno i uživajte!

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter