Izvor:
08.09.2019 u 11:08
0

OVAJ SLATKIŠ ĆETE OBOŽAVATI: Donosimo vam recept za slatku i ukusnu poslasticu!

Sastojci:

– 100 g putera

– 125 g bele čokolade za kuvanje

– 65 g šećera

– 1 kašičica arome vanile

– 2 veća jaja

– 20 g kakaa

Za kikiriki-puter mousse kremu:

– 200 g kikiriki putera

– 40 g šećera u prahu

– 1 ravna kašičica (3 g) želatina + 1 kašika hladne vode

– 280 g mekano umućene slatke pavlake (36% m.m.)

Priprema:

Podloga bez brašna

Ubacite u šerpu puter i čokoladu izlomljenu na kocke, pa stavite na šporet i otopite na najmanjoj vatri. Ubacite i šećer pa mešajte sve još minut-dva da se šećer otopi (ne mora skroz).

Skinite sa vatre pa ostavite da se prohladi kratko, 5-10 minuta.

Dodajte aromu vanile i jedno po jedno jaje, pa dobro izmešajte žicom.

Na kraju dodajte kakao i sve lepo sjedinite žicom. Treba da dobijete finu glatku i sjajnu čokoladnu smesu.

Ovu smesu ulijte u mali okrugli kalup prečnika 20 cm, kojem ste prethodno obložili dno pek papirom a stranice malo namazali puterom.

Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni, oko 25 minuta.

Nek se prohladi malo u plehu, pa izvadite podlogu iz pleha i ostavite je da se skroz ohladi na žici.

Kikiriki puter mousse krema

Ubacite u posudu kikiriki puter i malo ga podgrejte u mikrotalasnoj (ako je potrebno) tako da bude kremast.

Dodajte šećer u prahu i dobro izmešajte kašikom.

U malu šerpicu ubacite kašičicu želatina, prelijte kašikom vode i ostavite da nabubri 10-ak minuta. Za to vreme umutite slatku pavlaku, ali vrlo kratko, tako da ostane mekana. Oprez kod mućenja slatke pavlake da je ne biste premutili, jer će se pretvoriti u puter. Napomena: slatka pavlaka mora biti mlečna (ne biljna), sa 36% mlečne masti.

Kada je želatin nabubrio, podgrejte ga na šporetu da se otopi i ulijte ga u kikiriki puter pa dobro izmešajte. Odmah potom dodajte mekano umućenu slatku pavlaku i sve dobro sjedinite kašikom u glatku kremu. Ona će na početku biti mekša (tako treba), ali će se stegnuti nakon hlađenja u frižideru.

Ohlađenu brownie podlogu stavite na odgovarajući tanjir i stavite okolo obruč od kalupa. Obruč je obavezan.

Na podlogu odmah izlijte kikiriki puter mousse kremu i lepo poravnajte špatulom. Stavite u frižider dok pripremate drugu kremu.

Vrh torte možete dekorisati svežim voćem ili orasima i lešnicima.

Izvor: glossy.espreso.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter