Savršena hrskava grickalica: Pohovane pečurke

 

Nećete odoleti ukusu ovog zanimljivog predjela.

Sastojci:

500 g svežih šampinjona
100 g brašna
2 jaja
50 g susama
100 ml mleka
ulje
so
mleveni crni biber

Sastojci za tartar sos:

2 kisela krastavca
100 g majoneza

Priprema:
Umutite jaja, mleko i brašno da dobijete malo gušću smesu (kao za palačinke). Posolite. Pečurke uvaljajte u ovu smesu, pa u susam i onda ih pržite na zagrejanom ulju. Pečurke vadite na papirni ubrus.

Priprema tartar sosa:
2-3 krastavca izrendajte, dodajte dve kašike majoneza i dve kašike vode iz kiselih krastavaca. Umesto ove vode možete koristiti belo vino, kako se kome više dopada.

 

 

Happytv.tv / Stvar ukusa 
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00 Čađava mehana
19:55  Bingo
20:30  Čađava mehana
21:00  Ćirilica 
23:20  Novajlije reality