Jabukova ravanija: Najlepša makedonska slatka pita (RECEPT)

 

Sastojci: 3 jaja, 1 čaša šećera, 3 jabuke, 250 grama mlevenih oraha, 200 grama griza, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo.
Za šerbet: 2 šolje šećera, 3 šolje vode.

Priprema: Jabuke oljuštiti i krupno izrendati. U sud za mućenje razbiti jaja, umutiti mikserom, dodati šećer i mutiti dok se ne sjedini. Zatim dodati griz, vanilin šećer, prašak za pecivo, izrendane jabuke, mlevene orahe i lepo sjediniti.

Okruglu tepsiju namazati uljem i posuti brašnom. Izliti smesu i peći 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pripremiti šerbet - u šerpu staviti šećer i vodu, kad provri skloniti sa vatre. Pečen kolač iseći na romboide, pa preliti toplim šerbetom i ostaviti da malo odstoji i upije.

 

Uživajte!

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
20:00  Vesti - Pregled nedelje
21:00  Sudbine
21:40  Čađava mehana
23:00  Novajlije - Izbacivanje
02:30  Posle ručka