Izvor:
24.06.2019 u 11:21
0

SAČUVAJTE HRANU NA VISOKIM TEMPERATURAMA: Pre upotrebe bilo koje namirnice koju ste nabavili na pijaci dobro je operite!

Kako da hrana ostane bezbedna i tokom visokih temperatura?

Na prvom mestu svakako treba da bude čistoća u kuhinji, ili mestu gde pripremate hranu, kao i samih namirnica.
Pre upotrebe bilo koje namirnice koju ste nabavili na pijaci dobro je operite, jer je najbolji način da se otarasite bakterija detaljno pranje.

Bez obzira što se sledeća rečenica ne odnosi samo na letnju sezonu, samo da podsetimo: pre nego što bilo šta radite sa hranom operite ruke!

Osim toga, zbog bakterija koje se na visokim temperaturama brzo razmnožavaju, hrana treba da bude ili veoma topla ili veoma hladna. Na sobnoj temperaturi ne bi trebala da stoji duže od dva sata ili sat ako je temperatura viša od 30 stepeni.

Kako čuvati namirnice na plaži?

Ukoliko na plažu idete sa bebom, najjednostavnije je sa bebom koja sisa. Nabavite odgovarajuću maramu kako bi imali više privatnosti, a ako odlučite da bebi dajete mleko koje ste prethodno izmlazali, odmah ga stavite u bočice. Smestite ga u rashladnu kesu ili termos, a mleko koje nećete upotrebiti u kratkom vremenskom roku, možete zalediti.

Za dete koje pije veštačko mleko u termosu ponesite mlaku vodu, a u bočici spremite formulu. Kada dete ogladni samo sipajte vodu u flašicu i pomućkajte, ili bočice sa mlekom spakujte u mali ručni frižider.

Za stariju decu i odrasle za plažu pripremite obroke od namirnica koje nisu lako kvarljive: sendviče od suhomesnatih proizvoda, voće, grickalice ili koštuničavo voće. Bez obzira koliko volite majonez nemojte ga stavljati u sendviče.

Izvor : bebac.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter