MEDITERANSKA DIJETA: Zdrav način ishrane koji će vas dovesti do savršene linije!

 

Kako je leto sve bliže, pouzdano znamo da većina žena traga za pravom vrstom dijete, koja će ih efikasno dovesti do željene cifre na vagi i to bez jo-jo efekta.

Da bi dijeta zaista bila efikasna bitno je da sadrži namirnice, koje imaju adekvatnu nutritivnu vrednost, zdrave su i ukusnu, u suprotnom izgladnjivanje utiče na naš nervni sistem i posle nekoliko dana vodi ka kršenju i odustajanju od dijete. Najbolji vid dijete je onaj koji sadrži zdrave i ukusne, redukovane obroke, koji našem organizmu pružaju dovoljno snage, energije, ali i osećaj sitosti. Trenutno najpopularnija, mediteranska dijeta, pruža vam meni bogat zdravim namirnicama i dovodi do zaista efikasnih rezultata, kada je mršavljenje u pitanju.

Popularnosti ove dijete doprinosi što podrazumeva namirnice, koje mnogi ne smatraju dijetalnima, već u njima svakodnevno uživaju, bez izgladnjivanja. Mediteranska ishtana zasniva se na sezonskim namirnicama, voću povrću, semenkama i orašastom voću. Ono što je u potpunosti zabranjeno je brašno, šećer, masnoća i bilo koje vrste ulja, osim maslinovog.

Kada je meso u pitanju, konzumira se riba, pileće i ćureće, odnosno nemasno meso.

Kod pripreme hrane, najbitnije je da izbegavate prženje.

S obzirom da podrazumeva raznoliku ishranu, imate mogućnosti da kombinujete najrazličitije namirnice u svojim obrocima. Posebnost ove dijete, je što nema potrebe da je posmatrate kao dijetu, već kao zdrav način ishrane, koji će vam pomoći u korigovanju kilaže.

 

 

 

 

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
20:00  FILM
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality