STIŽE LETO: Zategnite se uz pomoć ovih saveta


Naporno trenirate a rezultati izostaju? Pogledajte sledeće savete koji će vam pomoći da postignete željene rezultate.

Prvenstveno je važno da se prekontrolišete - uradite potrebne analize. Neophodno je da prođete preliminarni test kako bi trener imao uvid u vaše zdravstveno stanje i koliko možete da uradite. Na osnovu toga, dobijate odgovarajući trening formiran prema vašim mogućnostima.

Očekivanje rezultata preko noći – svako ko dolazi u teretanu, želi da što pre izgubi višak kilograma. Međutim, tada najčešće dolazi do preforsiranja organizma. Previše vežbanja stvara osećaj nemoći, nesanice i malaksalosti. Usled toga se često odustaje od vežbanja i rezultata nema. Dakle, dajte vremena telu da se postepeno navikne na trening.

Odgovarajuće vežbe za željeno mršavljenje – ako želite da povećate mišićnu masu, radićete sa većim teretom i opterećenjem u teretani. Ukoliko želite da intenzivno smršate i imate “vitko“ telo, kardio i funkcionalni trening su idealno rešenje. Na taj način telo će sagorevati više kalorija. Naravno, ne zaboravite na pravilnu ishranu.

Definicija mišića – najbolji način da definišete mišiće jeste opterećenje. Trebalo bi početi sa malim težinama. Za gubljenje kilograma, efikasno je malo opterećenje sa većim brojem ponavljanja.

Obrok pre treninga – savetuje se lagana užina.

Pijte što više tečnosti – na dan treba piti 2 litre vode. Pijte vodu pre i tokom obroka, a noću se suzdržite da ne biste budni dočekali jutro. Voda je za vreme obroka dobra za varenje. Ne treba je izbegavati ni tokom treninga jer telo troši dosta tečnosti, ali je važno da voda bude sobne temperature, tako da ne remetite toplotnu ravnotežu u telu.

 

 

HappyTv.rs
Foto: Twitter/NBCNews/Lenas_view

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro