Izvor:
17.11.2019 u 21:20
0

IDEALNE VEŽBE ZA TOP FORMU: Saznajte kako da oblikujete unutrašnje strane butina!

Unutrašnja strana butina je jedna od najkritičnijih regija na ženskom telu, čak i za one žene koje aktivno vežbaju. Reč je o regiji koja zahteva specifikovane vežbe, koje ćete uporno primenjivati u dužem vremenskom periodu, kako biste opuštenu kožu zategli i doveli u top formu. Odabrali smo idealne vežbe, koje će vam povećati tonus mišića i osloboditi vas masnog tkiva sa unutrašnje strane butina.

1. Čučanj s prekrštenim rukama

Ova vežba oblikuje ceo donji deo tela, oblikuje zdnjicu i butine sa svake strane. Stanite u raskorak, tako da bude malo širi od vaših ramena. Čučnite što je više moguće na levu stranu, a ruke opustite sa strane, istovremeno ispravljajte desnu nogu, a torzo nagnite prema napred, radi ravnoteže. Ispravite ruke ispred sebe iz ramena. Vratite se u početnu poziciju i napravite isto s druge strane – za jedno ponavljanje. Napravite od 2 do 4 seta sa od 8 do 12 ponavljanja.

2. Criss Cross Jumping Jacks

Ovaj pokret utiče na mišiće unutrašnje strane bedara, a istovremeno utiče na mišiće celog tela i aktivno povećava puls. Stanite skupljenih nogu i duboko udahnite, pri izdisaju skočite tako da raširite noge, a ruke podignite iznad glave. Zatim u skoku skupite noge i spustite ruke pored tela. Poželjno je da izvodite ovu vežbu kroz nekoliko brzih ponavljanja, a intenzivno je radite jedno 45 sekundi.

3. Vežba s pilates lopticom

Ova vežba je idealna za oblikovanje unutrašnje strane butina. Postavite stolicu i stanite malo dalje od nje. Pridržavajte se za naslon stolice desnom rukom. Razmaknite noge u širini bokova, a stopala držite ravno. Stavite malu loptu između prepona. S levom rukom na boku podignite nogu i balansirajte na vrhovima prstiju. Povijte noge u kolenima, kao da se blago spuštate u čučanj. Preponama pritegnite loptu, ispravite leđa, stegnite trbušne mišiće i istu vežbu ponovite 30-ak puta.

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter