BUDITE MOTIVISANI I ISTRAJNI: Kreirajte svoje idealne proporcije!

 

Svi zamišljamo sliku idealnog tela na drugačiji način. Neki od nas žele ogromne ruke, drugi sanjaju da trbušnjaci budu najupečatljiviji delovi njihovih tela, treći zamišljaju savršenu proporciju, pa čak i po cenu da mišići sami po sebi nisu posebno impozantni… I dok tako maštamo, često se nikad ne motivišemo dovoljnsve ostaju za zamišljanju.

Ako do sada niste imali dovoljno snažnu motivaciju da posle prve upale mišića nastavite istim tempom, neka vam upravo ovaj tekst bude pravi okidač – upustite se u avanturu građenja savršenog tela!

U prvom koraku bi trebalo da zabeležite vaš trenutni nivo kondicije i ciljeve koje želite da ostvarite. Zabeležite u tim merenjima koliko visoko možete da skočite i koliko brzo možete istrčati jedan kilometar.

Ove stvari ne samo da će vam kasnije pokazati koliko ste napredovali, već će vam dati motivaciju kada budete razmišljali o odustajanju. Pratite koliko napredujete, i nikad se ne osvrćite.

Zapišite na papir određene ciljeve i pratite koliko ste im blizu svake nedelje. Na tom putu stoji puno iskušenja, da odustanete zbog nekih zabavnijih aktivnosti ili da krenete da “hvatate krivinu” kada je reč o režimu ishrane.

 

AKO INTERESOVANjE POČNE DA OPADA…

Ukoliko se susrećete s tom vrstom problema, nađite dobrog ličnog trenera. Ako mislite da su njegove usluge preskupe, pomislite samo na to koliko će vam pomoći stručnjak – skrojiće vam idealan fitnes plan, pružiti neophodne savete, asistirati pri izvođenju vežbi, razgovarati s vama o svakoj mogućoj nedoumici i pomoći vam ako imate dileme po pitanju jelovnika.

ERA INSTAGRAMA

Na kraju, redovno se fotografišite. Ove fotografije će vam pružiti tačne informacije o napretku vašeg tela. Pratite naše savete i fotografija će govoriti više od hiljadu reči.

 

 

 

 

Izvor: Men's Health
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro