Izvor:
15.09.2018 u 06:52
0

OSTANITE ZDRAVE I SNAŽNE: Ovo su najbolje vježbe za trudnice!

Trudnoća ne mora nužno da znači da više ne smete da se bavite fizičkim aktivnostima. Većina žena može da nastavi sa vežbanjem, samo imajte na umu da nećete moći raditi sve vežbe i istim intenzitetom. Uz vežbu ostaćete zdravi, snažni i spremniji za porođaj i dolazak bebe. Naravno pre svakog oblika vežbanja obavezno se konsultujte sa svojim lekarom.

Hodanje.

Hodanje je odlična vežba, koju možete raditi gotovo svuda. Nabavite udobne patike, hodajte uspravno i ne zaboravite da se pre šetnje istegnete kako ne biste dobili upalu mišića.

Plivanje.

Stručnjaci kažu da je ovo najbolja vežba za trudnice, jer nosi najmanji rizik od povreda. Plivanjem ćete olakšati pritisak na zglobove i to je odlična kardiovaskularna vežba kojom koristite više mišića. Dok ste u vodi možete raditi i druge vežbe, poput aerobika u vodi.

Aerobik.

Lagani aerobik može biti pogodan za trudnice, ali nemojte da skačete niti da pravite nagle pokrete nogama. Sa druge strane, sporije i ne toliko teške vežbe će vam pomoći da ostanete u formi.

Pilates.

Sjajne vežbe koje jačaju telo, posebno trbušne mišiće i leđa, mogu vam pomoći tokom porođaja. Neki fitnes centri imaju i poseban program za trudnice, jer se pilates preporučuje budućim mamama. Izbegavajte pokrete kojima vam se previše napreže vrat.

Joga.

Joga se fokusira na opuštanje i tehnike disanja, koje vam mogu biti višestruke koristi u trudnoći. Joga je odlična tokom čitavih devet meseci, ali izbegavajte položaje koji zahtevaju da ležite ravno na leđima i one ukojima izvijate telo stomakom prema napolje.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter