Izvor: Tanjug
08.07.2020 u 12:36
0

RAMPA ZA SRBE Holandija zatvorila granice za putnike iz Srbije

Holandija je ponovo danas zatvorila granice za putnike iz Srbije i Crne Gore, nedelju dana nakon što ih je otvorila, navodeći kao razlog nagli porast broja zaraženih korona virusom u te dve zemlje.

Putnicima iz Srbije i Crne Gore omogućen je ulazak u Holandiju 1. jula kada je ta zemlja, nakon preporuka EU, otvorila svoje granice za 14 država koje nisu članice bloka, ali i za Kinu pod uslovom da i ona recipročno odgovori.

Međutim, holandska vlada rekla je da je bila primorana da skloni Srbiju i Crnu Goru sa liste zbog porasta broja zaraženih u tim zemljama, navodeći da bi holandski putnici trebalo da odlaze u Srbiju i Crnu Goru samo ako je to „apsolutno neophodno“, prenosi Rojters.

Savet EU usvojio je ranije preporuku da se od 1. jula ukinu privremene restrikcije na putovanja u EU za državljane 15 zemlja širom sveta, među kojima je i Srbija, ali je upozorio da je primena ove preporuke isključivo u nadležnosti država članica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter