Izvor: tanjug
24.01.2021 u 15:05
0

U Belgiji porast depresije i usamljenosti tokom pandemije

Belgijsko istraživanje o sreći pokazuje nagli porast usamljenosti i depresije uslovljenih pandemijom kovid-19 što je posebno izraženo tokom drugog talsa.

U istražijvanu sprovedenom tokom decembra 2020. godine Belgijanici su konstatovali pad u ”životnom zadovoljstvu”, čak i u odnosu na prvi talas pandemije tokom proleća prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ

Britanski soj korona virusa stigao u Srbiju!

POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA? Afera „prisluškivanje“ dobija novi epilog

SVE VIŠE MLADIH ZARAŽENO KOVIDOM: Dr Adžić Vukičević objašnjava zbog čega je tako

DANAS SUVO I TOPLO, ALI NE ZADUGO: Uveče zahlađenje, kiša i sneg

Njih 30 procenata je izjavilo da se oseća srećno, a tek 17 procenata da oseća ”istinsku radost”, što je pad od 40, odnosno 23 procenat iz prvog talasa pandemije i početka zatvaranja Belgije.

Čak 73 procenata ispitanika reklo je da se oseća umereno do vrlo usamljeno, u odnosu na 65 procenata tokom prvog talasa.

Među mladima, starosti od 18 do 34 godine, taj procenat je bio još veći i stigao do 78 procenata.

ZANIMAĆE VAS I OVO

VUČIĆ NAJAVIO: Stiže novi paket pomoći!

DAČIĆ O MEĐUSTRANAČKOM DIJALOGU: To nije put do vlasti bez izbora, neki se hvataju za slamku spasa

ZOVU GA NAJSTRAŠNIJIM UBICOM EVROPE: Srbinu Igoru Rusu sudiće se iza staklenog bunkera (VIDEO)

HOROSKOP ZA DANAS! Evo šta vam zvezde poručuju!

U belgisjkom istraživanju se navodi i da osoba koja se oseća usamljeno ima 48 odsto veće šanse da bude nesrećna u kriznim vremenima.

Prema procenama Svetske zdravstvene organizacije, koje datiraju od pre pandemije, u EU svaki četvrti stanovnik pati od depresije ili anksioznosti.

Depresija je glavni uzrok bolovanja (50 odsto) u EU, dok godišnji troškovi poremećaja raspoloženja i anksioznosti u EU iznose oko 170 milijardi evra godišnje, navodi SZO.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter