Izvor: tanjug
30.12.2020 u 09:21
0

ZELENO SVETLO Oksfordska vakcina registrovana u Britaniji

Vakcina koja je razvijana na Univerzitetu Oksford dobila je „zeleno svetlo“ za primenu u Velikoj Britaniji, čime će imunizacija u toj zemlji dobiti na intenzitetu.

Vlada Velike Britanije je naručila 100 miliona doza ove vakcine koju proizvodi kompanija AstraZeneka, što će biti dovoljno da se vakciniše 50 miliona ljudi, prenosi BBC.

Odobrenje koje je izdala zdravstvena regulatorna agencija praktično znači da je vakcina i bezbedna i efikasna.

Ova vakcina je dizajnirana u prvim mesecima ove godine, prvi dobrovoljci su testirani još u aprilu i od tada je obavljano opsežno kliničko testiranje u kojem je učestvovalo više hiljada ljudi.

Nova vakcina kompanije AstraZeneka stiže u trenutku kada je uprava za javno zdravstvo Engleske saopštila da je zemlja suočena sa zarazom bez presedana, a zvaničnici iz Velsa, Škotske i sa juga Engleske izrazili zabrinutost zbog preopterećenosti zdravstvenog sistema.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter