Izvor: Tanjug
23.12.2020 u 19:59
0

NOVI SOJ KORONA VIRUSA! Ovo trenutno znamo o njemu!

Virus korona je sada izmenjen, ali ono što je nejasno je da li je, kako se piše, 70 odsto zarazniji u laboratoriji ili u stanovništvu, što će uticati na obolevanje kod dece, kaže profesor imunologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu Dušan Popadić.

NAJVAŽNIJE DANAS:

STRAVIČNO U ČAČKU: Golf „pokosio“ baku i unuku

KOMUNALNA MILICIJA PREKINULA KORONA ŽURKU: Šok scena u CENTRU BEOGRADA!(FOTO)

KON: Ideja o napuštanju Kriznog štaba nije opcija

GLAVAŠ NA HEPI TELEVIZIJI: Za doček Nove godine donosimo posebne mere (VIDEO)

On je rekao da je „sreća u nesreći“ to što deca veoma retko imaju neke teške oblike bolesti i da nigde nije pročitao da je kod novog soja virusa klinička slika teža ili da bolest duže traje.

Popadić kaže da je u laboratorijskim testovima pokazano da serumi sa antitelima pacijenata koji su preležali koronu imaju slabiju mogućnost neutralizacije novog soja virusa.

– Ipak, ako neko ima i duplo manje neutrališućeg antitela, nije duplo osetljiviji – ističe Popadić.

PROČITAJTE JOŠ:

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA: U Beogradu i dalje ispod hiljadu!

BANJALUKA: Jednomesečni pritvor za osumnjičenog za ubistvo monaha

ISPLIVALI STRAVIČNI DETALJI BRUTALNOG UBISTVA: Monaha ZAKLJUČAO, pretražio manastir i UKRAO 1.200 MARAKA!

Rekao je i da nije još utvrđeno koliko antitela neko mora da ima da bi bio duže otporan na virus i naglasio da je nemoguće izvesti zaključak i dovesti u vezu količinu neutrališućih antitela i protekciju.

S druge strane, navodi Popadić, ko je preležao koronu, kroz novi soj će verovatno proći sa lakšom kliničkom slikom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter