Izvor: lepotaizdravlje
13.08.2020 u 21:45
0

OGLASILI SE STOMATOLOZI! Da li je bezbedno koristiti hidrogen za izbeljivanje zuba?

Stomatolozi su konačno dali odgovor na ovo pitanje. 

OVO MORATE ZNATI

GRANIČNI POLICAJAC UZEO 50 EVRA OD VOZAČA DA BI GA PUSTIO: A onda je nastala DRAMA zbog koje se pokajao

OPREZ! STIŽE AMBROZIJA: Evo kada je bolje da NE IZLAZITE IZ KUĆE i zašto je ove godine ona JOŠ OPASNIJA

PRESUĐENO JE: Diler iz Novog Pazara pravosnažno osuđen na tri godine i pet meseci

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA O PRIVOĐENJU AMBASADORA AZERBEJDŽANA: Srbija se neće mešati

MINISTAR ŠARČEVIĆ SASTAO SE SA PREDSTAVNICIMA SINDIKATA: Neće biti rada preko norme i dodatnog opterećenja nastavnika

Vodonik peroksid (hidrogen) može da vam pomogne da dobijete vedriji osmeh – sve dok ga koristite na pravilan način. 

Za to možemo da krivimo “savršen” svet Holivuda ili Instagram, ali jedno je nesporno – svi žele lep, beli osmeh. Upravo to dovelo je do ekspolozije trenda izbeljivanja zuba i korišćenja proizvoda za posvetljivanje koji u svom sastavu uglavnom sadrže hidrogen.

Međutim, koliko je ovaj sastojak za izbeljivanje zuba zaista bezbedan i efikasan, otkrivaju stručnjaci svima koji tragaju za filmskim osmehom.

SVE O KORONI

JOŠ JEDNA ŽRTVA KOVIDA: Preminula pacijentkinja od virusa koja je danas primljena u bolnicu u Čačku

DOKTORKA GLIGIĆ O RUSKOJ VAKCINI: Primila bih je SAD, evo i ZAŠTO

IZ KIKINDE STIŽU LEPE VESTI: Manje novoobolelih od kovida, oprez i dalje neophodan

Po svom hemijskom sastavu, vodonik peroksid (H2O2) je zapravo voda sa jednim dodatnim atomom kiseonika koji je vezan za njen molekul i svetloplave boje je. To je moćan oksidant i u visokim koncentracijama može da izazove koroziju na očima, koži i respiratornom sistemu.

Vodonik peroksid ima snažnu moć izbeljivanja pa je baš zato čest sastojak u proizvodima za izbeljivanje zuba već decenijama.

 Ali, s obzirom na to da je veoma jak obično se razređuje drugim sredstvima za izbeljivanje, poput sode bikarbone, kako bi se sprečilo oštećenje gleđi i desni.

Kada se koristi kontrolisano, hidrogen je potpuno bezbedan, kako u pastama za zube tako i u drugim proizvodima. Međutim, moguće je preterati sa njegovom upotrebom i s vremenom oštetiti zube i desni. Zato treba biti veoma oprezan ako kod kuće pravite sopstvenu mešavinu za izbeljivanje zuba.

SVE O SPORTU

TRENER KATALONSKOG TIMA: Levandovski je sjajan, ali nije na Mesijevom nivou

ZEMLJOTRES: Blez Matuidi novi igrač Bekamovog Intera

FUDBALSKA BOMBA: Mesi se uselio u apartman u Milanu!

Preporučuje se da hidrogen koristite u odnos 1:1 sa vodom ako želite sami da napravite tečnost za izbeljivanje zuba, ali uvek se prvo posavetujte sa svojim stomatologom.

Naime, neke studije otkrile su da je neophodno ispirati usta hidrogenom nekoliko meseci kako bi se postigao dugotrajan efekat.

Inače, hidrogen se pokazao kao bezbedan, efikasan lek i za zadah iz usta. Za razliku od nekih vodica za ispiranje usta koje su često na bazi alkohola, hidrogen ne isušuje sluzokožu usta. On ne maskira neprijatan zadah iz usta već se ubijaju bakterije izazivači istog.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter