18°C

Beograd

Photo: Facebook/Printscreen

Izvor: Index.hr

NAJLEPŠA PUTOVANJA VOZOM NA SVETU: Među njima i naša pruga!

Ljudi se sve više vraćaju vozovima kao sredstvu transporta prvenstveno iz ekoloških pobuda, a ovo su neke od najlepših trasa na svetu koje će vam pružiti nezaboravne trenutke putovanja. Za njih ne zna puno ljudi, a svakako biste ih trebali barem jednom u životu iskusiti, navodi Business Insider. Na prvom mestu, verovali ili ne smo - MI!

Ukrcavamo se!

Pruga Beograd – Bar (Srbija, Crna Gora) – 10 sati vožnje

Vozeći se ovom prugom, putnik pređe 435 mostova i prođe kroz 254 tunela idući od prestonice Srbije do obale Jadranskog mora u Crnoj Gori.

Pruga Kalifornijski povetarac (SAD) – 51 sat vožnje

Nema boljeg načina videti srce Amerike od vožnje ovom prugom koja se penje kroz Stenovite planine i Sijera Nevadu da bi se zatim spustila na obalu Pacifika.

Pruga Kanađanin (Kanada) – 86 sati vožnje

Putnici Kanađaninom provedu četiri dana promatrajući prerije zlatne boje, staklasta jezera i pitoreskne gradove, u vožnji od Toronta do Vankuvera vozom čiji je krov staklen.

Palata na točkovima (Indija) - 8 dana i 7 noći vožnje

Ovo je naziv luksuznog voza u kome postoji i spa centar, a koji vodi putnike u obilazak indijskih hramova i utvrđenja uključujući i veoma poznati Tadž Mahal.

Ledenjak ekspres (Švajcarska) - 7,5 sati vožnje

Ova deonica povezuje velike planinske centre u švajcarskim Alpima, pružajući putnicima ugođaj upoznavanja sa snežnim vrhovima, planinskim pašnjacima i bajkovitim selima ove zemlje bogate prirodnim lepotama.

Voz prema oblacima (Argentina) - 15 sati vožnje

Ovo je jedna od najviših pruga na svetu koja na svom putu od Salta u Argentini vijuga kroz Ande sve do čileanske granice.

Šongololo ekspres (Bocvana, Mozambik, Namibija, Južna Afrika, Svaziland, Zambija, Zimbabve) - 12-15 dana vožnje

Putovanje kojim se putnici upoznaju s velikim delom afričkog kontinenta uključuje stajanja u brojnim safari rezervatima, kao i na pijacama rukotvorina.

Transibirska pruga (Rusija) - 14 dana vožnje

Put preko ruskih stepa i tundri od Vladivostoka na krajnjem istoku Rusije pa do prijestolnice Moskve uključuje i prijelaz preko najdubljeg jezera na svijetu – Bajkalskog jezera.

Orijent express (više zemalja, uključujući Englesku i Italiju) - 2 dana vožnje

Trasa stara više od jednog stoleća koja vodi od Londona do Venecije vraća putnike u zlatno doba železnice i pruža mogućnost da se iskusi glamur crnih kravata i večera s četiri servirana jela.

Belmond Grand Hibernian (Irska) - vrijeme ovisi o izboru rute

Vožnja irskim krajolikom na trasi koja se još naziva i „svetlucavi svet zadovoljstva“ vodi putnike od Dublina do Corka ili Belfasta, zavisno o izabranoj ruti.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti